11 ayın sultanı ramazan geldi, gelmesiyle birlikte birçok soruda beraberinde getirdi. Ramazanda sık sorulan, niyet etmeden oruç tutulur mu? Ya da oruca nasıl niyet edilir? Gibi sorular sık sorulan sorular arasında yer almakta. Peki Ramazanda niyet etmeden oruç tutulur mu? Nasıl niyet getirilir? İşte cevabı

Müslüman ülkeler ve Müslüman olan herkesin üstünde farz olan oruç ayı geldi. İmsak vaktinden iftar vaktine kadar oruç ibadeti yerine getirilecek. Ramazanda oruca niyet etmek olmazsa olmazlardan olarak bilinmekte. Sahurda kalkan insanlar sahurda nasıl niyet edilecek sorusunu araştırmakta, İlk defa oruç tutacakların en çok merak ettiği niyet etmeden oruç tutulur mu? Sorusu ön planda, peki ramazanda ne zaman ve nasıl niyet getirilir?

Nasıl niyet getirilir?

Ramazan ayı ve diğer tutulacak oruçlar için niyet etmek zorunludur. Peki ne zaman oruca niyet ederiz? Güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmeden öncesinde niyet getirilmedir. Aksi halde gündüz niyetin getirilmesi caiz değidir. Ramazan orucu başta olmak üzere tutulacak bütün oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterli olmakla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun gününün işaretlenerek belirlenmesi daha faziletlidir.

Editör: Wan Haber