Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle 84 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Niğde'e gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle sabah itibarı ile 84 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin oluşturduğu 7 ekip Niğde ve Bor'da kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, okulların tatil olmasıyla çocuklar karın keyfini doyasıya çıkardı.
Niğde Valisi Alim Barut, yaptığı yazılı açıklamada, "Kaymakamlıklarımızdan, muhtarlıklarımızdan kapalı köy yolları hakkında bilgi alınıyor. Bu bilgiler İl Özel İdaresi'nde değerlendiriliyor ve oluşturulan ekipler ilgili köy yollarına sevk ediliyor. Bugün sabah saatlerinde 84 köy yolunun kapandığı ihbarını aldık. Ekiplerimiz şu an köy yollarında kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar yaklaşık 20 köy yolu ulaşıma açıldı. Yollarımızın açılması ve ulaşımın normale dönmesi için çalışan ekiplerimiz başta Genel Sekreterimizin, şube müdürümüzün ve bilfiil makinede çalışan personelimizin, fedakarca çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederim. Bu hızla çalışıldığında tipi olmaması durumunda akşam saatlerinde görev alanımızdaki yolların açılmış olacağını umuyorum. Ekiplerimizin de çalışmalarını kazasız belasız gerçekleştirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
(YE-AÖ-GS-Y)

08.01.2013 13:47:23 TSI

Editör: Wan Haber