ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) düzenlediği ‘Dünya Turnuvası' isimli online yarışmada finale kalan Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı için oylama sona erdi.

NASA, 20 yılı aşkın sürede Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapan astronotlar tarafından çekilmiş dünya fotoğraflarının yer aldığı bir yarışma başlattı. Astronot Kate Rubins tarafından 2016 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yörüngesinde dolanırken, dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü'nün eşsiz bir fotoğrafını çekti.

‘Dünya Turnuvası' isimli online yarışmada Van Gölü'nün uzaydan çekilmiş fotoğrafı, bu kez 4 turda 30 fotoğrafı eledi. Van Gölü fotoğrafı, yarı finalde en yakın rakibi bulut kulesine karşı oyların yüzde 94'ünü aldı.

Van Gölü finalde rakibi olan “Hareket Halindeki Yıldızlar” fotoğrafınnı da geçerek yarışmanın 1.'si oldu.

YARIŞMA SÜRERKEN SİTE ÇÖKMÜŞTÜ

Tüm Türkiye'de oylama için seferberlik başlatılırken oylama sırasında ise NASA'nın sitesi çökmüştü. Van Gölü fotoğrafına oy vermek için siteye giren vatandaşlar "Üzgünüm, dünya gözlemevi şu anda kullanılamıyor. Lütfen birkaç dakika içinde tekrar deneyin" yazısıyla karşılaşmıştı.

VALİ BİLMEZ: GÖREV TAMAM

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Görev tamam. Gölümüz yarışmanın birincisi. Oy veren, destek olan herkese şahsım ve Vanlı Hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum." cümlelerini kullandı.

Ayrıca Vali Bilmez'in Edremit Kent Meydanı'nda konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. 

Editör: Wan Haber