Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde nalburiye işleten Erdem Yörük, polisiye roman yazdı.
Nalburiye işletmeciliği yapan Erdem Yörük, 'Hiçbirimiz Masum Değiliz' adlı polisiye bir roman yazdı. Kitabı hakkında konuşan Yörük, okumayı çok sevdiğini belirterek, çocukluk yıllarından beri roman yazmak istediğini ifade etti. Yörük, "En büyük özlemlerim arasında olan roman yazmak, içimde uhde olarak kalmıştı. Ancak ben yine de bu özlemimi sonunda gerçekleştirdim. 'Hiçbirimiz Masum Değiliz' adlı polisiye romanım Sokak Yayınları arasında çıktı" dedi.
Romanı bitirmesinin uzun bir zaman aldığını ifade eden Yörük, "Zihnim yalnızlık ve sessizliği seviyor, gündüzüm, genelde yoğun tempoda inşaat malzemeleri dükkanımızda geçiyor. Yaptığım iş dolayısı ile hava kararmadan ve eve girmeden yalnız kalamayan bir kişiyim. Yalnız kaldığımda ve sessizliği sağladığımda ise zihnimin şalterini kaldırırım ve en az iki saat boyunca programıma sadık kalarak yazmaya çalışıyorum. Yazmaya vakit ayırmama ve uygun ortamı sağlamama en büyük yardımcım eşimdir. O bana anlayış ve sabır göstermese idi benim yazmaya odaklanmam mümkün olmazdı. Romanımı evimin üç metrekarelik kapalı balkonumda yazdım" diye konuştu.
Yörük, romanınında '11 sene önce karısını gizemli bir cinayette kaybeden polis bir baba ile kızının dramı'nı anlattığını ifade ederek, "Karısını kaybettikten sonra hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayan kahramanımız, karısının katilinin izini bulmanın heyecanı ile Edirne'ye gelir ve bir yandan katilin izini sürerken bir yandan da annesinin ölümünden kendisini sorumlu tutan kızı ile olan ilişkisini toparlamaya uğraşır. Ama hesaba katmadığı büyük bir sorunu vardır. O aslında avcı değil, avdır" dedi.
Kendisini roman yazdığı konusunda ilçede, etrafında bir çok kişiyi inandıramadığını belirten Yörük, " Aaa sen kitap mı yazdın", "Hadi canım sadece isim benzerliğidir", "Bak sen, inanmıyorum", gibi sözlere muhatap olduğunu kaydetti. Erdem Yörük, "Çevremdeki insanlara hak vermiyor da değilim hani. İçimde bir yerlerde hep uyutsam da bu yazma arzum, bu yaşıma kadar kendimden beklemediğim belki de cesaret edemediğim bir eylem olarak ortaya çıkıvermişti" ifadelerini kullandı.
(ME-OK-Y)

02.02.2013 10:43:02 TSI

Editör: Wan Haber