Müsteşar Çelik, Van Valiliğini ziyaret ettikten sonra valilik bahçesinde açılan serginin açılışını yaptı. Açılıştan sonra Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan ile birlikte sergiyi gezen Müsteşar Çelik, her standı tek tek gezdi.

Sergiyi gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çelik, sergideki eserleri ve çalışmaları çok beğendiğini belirterek, “Gerçekten çok harika çalışmalar gördüm. Van ilimiz gerçekten bu alanda çok harika. Sayın Valimizin ve Hanımefendinin aktif desteğini görüyoruz. Onların sayesinde çok başarılı görünüyor. Bugün biliyorsunuz Dünya Çocuk İşçilerine Hayır Günü. Elbette çocuk hakları sözleşmesini imzalamış ve çocuk hakları strateji belgesi hazır olan bir ülke olarak, çocukların haklarını hem uluslararası sözleşmeler düzeyinde mevzuatına almış hem de ulusal mevzuata uyarlamış bir ülke olarak elbette biz buna 'hayır' diyen bir ülkeyiz, 'hayır' diyen bir toplumuz” şeklinde konuştu

Daha sonra Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) çocuk folklor ekibinin gösterisini izleyen Çelik, ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki programa katılmak üzere buradan ayrıldı.

Editör: Wan Haber