Van'ın Erciş ilçesinde belediyenin duyarsızlığı ilçe halkının tepkisine neden oluyor. İlçede köstebek yuvasına dönüşen yollar, altyapı sorunları ve hiçbir yerde görülmemiş asfalt yola parke yama uygulamasından sonra Erciş şimdi de musluklardan akan kumla gündeme geldi. İlçe merkezinde bulunan içme suyu musluklarından yosunlar akarken, Yeşilova Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede musluklardan kum akıyor. 

'Musluklardan su gibi kum akıyor'

Yeşilova Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede açılan musluklardan kum akması dikkat çekiyor. Araçları olan yurttaşlar kilometrelerce uzaklıkta bulunan kaynak suları tercih ederken, araçları olmayan yoksul yurttaşlar ise mecburen musluktan su içiyor. AKP'li Erciş Belediyesi hizmet anlayışına tepki gösteren İshak Yılmaz adlı yurttaş, yıllardan beridir bu eziyeti çektiklerini ifade ederek, "Her defasında belediyeye bu sorunu aktarmaya çalışıyoruz. Ama ne zaman gitsek belediye personelinin hakaretlerine maruz kalıyoruz" dedi.

Sorunlarının çözülmemesine tepki gösterdiklerinde, belediye tarafından kendilerinin kara listeye alındığını ve hizmet ambargosu uygulandığını iddia eden yurttaş, "Sesimizi duyuracağımız kimse yok. AKP bölgede çeteleşmiş. Yaşadığın sorunlara tepki gösterdiğinde ya polisin hakaretinde ya da zabıtanın hakaretine maruz kalıyorsun" diye belirtti. 

Suyun kumlu akmasından yurttaşlar sorumluymuş!

Konu ile ilgili bilgi almak için gittiğimiz Erciş Belediyesi'nin Su İşletme Müdürü Adnan Saraçoğlu, suların kumlu akmasından yurttaşları sorumlu tutarak, suların kumlu akmasının en önemli nedenlerinden birinin yurttaşların su parası ödemesi olduğunu belirterek, "Kumların akmasının nedeni su bağlantısı ile şebeke arasında yapılan bağlantının doğru olmamasından kaynaklanıyor" dedi. DİHA

Editör: Wan Haber