Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, 2019 yılında göreve gelişinin ardından bugün kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İlçede bulunan Türk Kızılay'ın kampında basınla bir araya gelen Başkan Sezer, 2 yıllık çalışmaların yanı sıra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sezer'in açıklamasındaki en önemli detay ise daha önce büyük borcu olan belediyenin şu an ki durumu oldu.

SEZER: EN BORÇU BELEDİYEYDİK

Başkan Sezer, "Biz göreve geleli yaklaşık 2 yıl oldu. Geldiğpimiz görevinden üstesinden gelebilmek için çaba sarf ettik. Bu çabalarımızda meyvelerini verdi. Ancak göreve geldiğimiz ilk gün Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin en borçlu belediyesiydik. Belediyenin en büyük borçları ilçe esnafınaydı. Bu yüzden de insanlar belediyeden çok uzaktı. Şunu da belirteyim. İlk gün belediyemizin kasasında 250 bin liraydı. Bu yüzden belediye olarak esnaftan araçlarımız için yakıt dahi alamıyorduk. Şükürler olsun ki o borcumuzu erittik ve ilçemizde çok sayıda çalışma hayata geçirdik." Dedi.

O SAAT İMİTASYONDU!

300 bin liralık saat ve 550 bin liralık makam odası iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Sezer şöyle konuştu: "Hiç kimsenin yolsuzluklarını örtbas etmedik, yolsuzluk yapmadık. Hakkımızda bu tür iddialar var hukkuk yolu açıktır. Bizim de Allah'a şükür veremeceyeceğimiz hiç bir hesap yoktur. Almış olduğum saatte 300 bin lira değil 500 liraydı. Saatte imitasyondu." GüncelVan

Editör: Wan Haber