WanHaber - ÖZEL

 

Van merkezine yaklaşık 80 kilometrelik mesafede bulunan Muradiye Şelalesi, ihtişamı ve görselliğiyle görenleri adeta kendine hayran bırakıyor. Adını Bağdat seferine çıkan Osmanlı Padişahı IV. Murat’tan alan ve Tendürek Dağı’ndan beslenen Bend-i Mahi çayı üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi’nin yüksekliği 50 metre olarak biliniyor.

 

DÖRT MEVSİM AYRI GÜZEL

Yılın dört mevsiminde apayrı güzelliğe sahip olan şelale Bend-i Mahi Çayı’nın kuvvetli akış gücünden dolayı ziyaretçilere görkemli bir manzara sunuyor. Şelalenin çevresini bürüleyen tabiat ise yazın açtığı çiçeklerle misafirlerine cennetteymiş hissi yaşatıyor. Kış aylarında ise donan şelale buzdan kristallere dönüşüyor. Muradiye Şelalesi’nin büyüleyici sesi insanlara huzur veriyor.

 

PEKİ MURADİYE ŞELALESİ’Nİ TÜRKİYE’DE KAÇ KİŞİ BİLİYOR?

Doğu’da saklı bir cennet olarak Van’da yer alan Muradiye Şelalesi’nin tanıtımına maalesef yeterince önem verilmiyor. Türkiye’de görülmesi gereken en önemli yerler arasında olmasına rağmen şelale daha çok Van halkı tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle yaz aylarında piknikçilerin tercih ettiği alan, kış aylarında ise sessizliğe bürünüyor.

 

KARADENİZ’DEKİ ŞELALER REVAÇTA!

Ülkenin dört bir yanından doğa ve tabiat tutkunları özellikle Karadeniz’deki yeşil alan ve şelalelere yöneliyorlar. Karadeniz Bölgesi’ndeki doğal alanların bütün platformdaki güzel tanıtımından dolayı turistler daha çok kamp yapmak için bu noktalara akın ediyor. Van’da bulunan Muradiye Şelalesi ise tanıtım yetersizliğinden dolayı sadece Vanlılar’ın bildiği bir alan olarak kalıyor.

 

YETKİLİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Muradiye Şelalesi’ndeki doğal güzelliğin tanıtılması adına şehri yöneten yetkililere büyük görev düşüyor. Şelale etrafında yapılacak dikkat çekici etkinliklerin bu alanın reklamına katkı sağlayacağı düşünülürken Tendürek Dağları’nın etrafındaki eşsiz güzelliğin kamp turizmciliğine kazandırılarak şehir ekonomisine katkı sağlanması bekleniyor.

Editör: Wan Haber