Alımı Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapacaktır.

MSB Askeri Alımlar Başvuru Şartları;

Türk vatandaşı olan, en az ilköğretim mezunu, askerliğini yapanlardan 25 yaşını doldurmayanlar, askerliğini yapmamış ya da yapmakta olanlar ise 20-25 yaş aralığında olanlar başvuru yapabilecektir. Askeri okullardan ilişiği kesilenler başvuru yapamayacaktır. Kamudan yasaklı olmayan, ceza almamış adaylar başvuru yapmalıdır. Başvuru şartlarını yakından incelemek için Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruyu incelemek gerekir.

Askerliğini yapmakta iken başvuranlar birlik komutanlarından nitelik belgesi almalıdır. Ayrıca adayların boy kilo tablosuna uyum sağlamaları gerekir. Sözleşmeli er olacak olan adaylar için kilo şartı 10 kilo daha yukarı çekilebilmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Başvuru Usulü;

Sözleşmeli er olmak için başvuru yapacak adaylar MSB web sitesi üzerinden başvuru yapabilecektir. Başvurular sadece elektronik ortamda alınacaktır. Adaylar başvuru yaparken istenen belgeleri tarayıcıdan tarayarak sunacaklardır. Fiziki olarak evrak teslimi istenmeyecektir. Sözleşmeli er olarak alınacak adaylardan bazı belgeler istenebilecektir.

Sözleşmeli erbaş ve er kanunu esaslarına göre bu alımlar yapılmaktadır. Sözleşmeli erler belirli bir ücret karşılığında görev yaparlar. Askerlik yapmakta olan erbaş ve erler ile aynı görevleri yaparlar. Sözleşmeli erler belirli süreli sözleşme ile istihdam edilirler. Sözleşme süresi dolduktan sonra yeniden sözleşme imzalanacaktır. Bu kişilerin kadroya geçirilmesi söz konusu değildir. Emekli olana kadar sözleşmelerinin yenilenmesi gerekir. 

MSB başvuru kılavuzu içerisinde detaylar açıklandı.

KARİYER İŞ İLANLARI

Editör: Wan Haber