Van depreminde hayatını kaybeden Japon Doktor Atsushi Miyazaki'nin ülkesinden gelen öğrenciler, Sakura şarkısını seslendiren Bursa'daki 600 öğrencinin okuduğu okulu ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Japon ve Türk öğrenciler kendi ülkelerine özgü gösteriler sergiledi. 


Van'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Bayram Otel'in enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Doktor Atsushi Miyazaki’nin ülkesinden gelen Japon öğrenciler, ‘Sakura’ şarkısını seslendiren Bursa Ahmet Uyar İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti. Daha öncede Miyazaki’nin annesinden gelen mektup ile sevinen öğrenciler, bu sefer yapılan ziyaretle çok mutlu olduklarını dile getirdi. Türk ve Japon öğrenciler okulun bahçesinde kendi ülkelerine ait folklor gösterileri sundu. 


""

Ahmet Uyar İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Serkan Altay ve Uluyama Türk Japon Derneği Başkanı Hakan Kaplan'ın öncülüğünde 'kiraz çiçeği' anlamına gelen 'Sakura' klibinin tekrar izlendiği esnada duygu dolu anlar yaşandı. Öğrencilerin klibin ardından ellerine aldıkları melodika ile canlı olarak tekrar seslendirdiği ‘Sakura’ şarkısı salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Japonya’dan öğrenciler ile birlikte gelen ünlü Japon ressam Shigeno Sawada, daha önceki ziyaretleri esnasında öğrenmiş olduğu Türkçe ile Ahmet Uyar İlköğretim Okulu öğrencilerine teşekkür ederek, gösterdikleri dostluktan çok duygulandıklarını ifade etti.


JAPON, TÜRK DOSTLUĞU ÖMÜR BOYU SÜRECEK
İletişim ve bilgi çağındaki hızlı gelişmelerin dünyayı küçük bir köy haline getirdiğinin altını çizen Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, "Bir zamanlar bizim için hayal olan Uzak Doğu ülkeleri artık yakın komşu oldu. Doktor Atsushi Miyazaki'nin Van depreminde insani bir görev üstlenmesi çok önemli. Deprem iki ülke arasındaki bağların daha da gelişmesine vesile oldu. Biz onu kalbimize gömdük” dedi.


Ahmet Uyar İlköğretim Okul Müdürü Alper Taşkın ise, depremin ardından Kurban Bayramı'nda Japonların kurban keserek etini herkese dağıttıklarını hiç unutmayacağını söyledi.

Editör: Wan Haber