Fişleme iddialarına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın herkesin özel hayatını fişlemeye başladığı yönünde, teşkilatı itibarsızlaştırmak amacıyla maksatlı haber ve yorumlar yayınlandığı ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ağırlıklı faaliyetlerini bölgesel ve küresel stratejik sorunlara yönelten teşkilatımızı kendi halkını fişleme gibi çağ dışı bir uygulama faaliyetinin içinde göstermek; gerçek dışı olduğu kadar, haksız ve mesnetsizdir.

MİT, 2937 sayılı Kanun ve diğer mevzuatla kendisine verilen görevleri yerine getirmekte ve yetkileri kullanmaktadır. Söz konusu haber/yorumlarda istismar edildiği şekilde hukuki dayanaktan yoksun, özgürlüklere aykırı ve demokratik toplum değerleriyle bağdaşmayan bir çaba, eylem ve faaliyet içerisinde bulunmamaktadır.

Esasen, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın milli iradenin emrinde olmasını hazmedemeyen, yeni vesayet arayışında olan yerel ve uluslararası odakların bir süreden beri Teşkilatı ve yöneticilerini karalama gayretinde oldukları kamuoyunca malumdur” denildi.

Editör: Wan Haber