İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk'un katılımıyla gerçekleştirilen programa veliler yoğun ilgi gösterdi. Burada bir konuşma yapan Müftü Aruk, Kurs öğreticimiz Büşra Arvas, geleceğimizin teminatı olan minik yavrularımızın bu başarısını taçlandırmak için bir program tertip ederek, bizlerin de sevinçlerine ortak olmamızı istediler.

Biz de minik yavrularımızı yalnız bırakamazdık. Nitekim bu yıl 4- 6 yaş grubu sınıflarımıza bir yenisini daha ilave ederek sınıf sayımızı sekize, öğrenci sayımızı da 126’ya çıkardık. 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik dini ve kültürel değerlerin verilmeye başlandığı bu kurslarda, çocuklara yaşlarına uygun eğitim veriliyor. Bu yavrularımıza dini ve milli bayramlar, dini mekânlar, Allah, kitap, peygamber sevgisi, merhamet, yardımlaşma, sabır, doğruluk, adalet gibi çeşitli dini kavramlar, somutlaştırılarak oyunlarla ve etkinliklerle kazandırılmaya çalışılıyor'' dedi.

3-985.jpg

Müftü Aruk, bu kurslarda Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin okutulduğunu dile getirdi. Özellikle 4-6 yaş okulöncesi eğitimini önemsediklerini ifade eden Aruk, bu kursların sorumluluk bilincine sahip nesillerin yetişmesinde etkili olacağını kaydetti. Eğitimden mahrum kalmış bireylerin toplumun geleceğini inşa etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Aruk, Geleceğimiz için hiçbir ayırım gözetmeksizin kadınlarımıza, kızlarımıza, erkek ve kız çocuklarımıza eğitim vermeye devam edeceğiz. Programda emeği geçen kurs öğreticilerine ve programa iştirak eden tüm öğrenci velilerine teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günün devletimiz, milletimiz ve vatanımız için, özellikle yarınlarımız için hayırlar getirmesini Rabbimden temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından, program çeşitli etkinliklerle sona erdi. İHA

Editör: Wan Haber