Ak Parti Van Milletvekilleri Edremit’te betonlaşmayı iptal etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile toplu görüşme kararı aldı. Milletvekilleri Bakan Güllüce’ye vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının itirazına rağmen Edremit’te yaşam alanına göl manzaralı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası yapımının yanlış olduğunu aktaracaklar.

İlhan Siyahtaş

Van’ın yaşam, turizm, dinlenme beldesi yeşil Edremit’tin kamu kurum binaları ve çok katlı yapılara ile betonlaşmasına karşı çıkan Van kamuoyunun tepki ve duyarlılığı Ak Parti Van Milletvekilleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Gülüce’ye aktarılarak betonlaşmaya engel olması istenecek.   

Çevreyi,  doğru planlamayı, insanı, şehirciliği ve sosyal yaşamı öncelikle esas alması gereken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın betonlaşmaya izin vermesini yanlış bulan Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan betonlaşmaya dur demek için güç birliği kararı aldı.  Edremit TOKİ yaşam alanının park, yeşil alan, spor alanı olmasını isteyen vatandaşların talebini yerinde bulan ve destekleyen Ak Parti Van Milletvekilleri Bakan İdris Güllüce’ye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının betonlaşma ile yanlış örnek oluşturacağını bildirecekler.   Milletvekillerinin Bakan Güllüce’yi ziyaretlerinde Edremit’in Van’ın turizm ve yaşam alanı olduğunu,  müdürlük binasının söz konusu yere yapılmasının yanlış olacağını vurgulanarak ihalesinin iptal edilmesini, hizmet binasının başka bir yerde yapılmasını dile getirecekler.

 Vatandaşların betonlaşma tepkisini bir süre önce Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi’de Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye aktarmıştı. Binanın Edremit yaşam alanına yapılmayacağını ifade eden Bakan Güllüce kararından daha sonra vazgeçmişti.

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici’de Edremit yaşam alanında göl manzaralı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının yapılmasına karşı Van’dan yükselen tepkileri Bakan İdris Güllüce’ye aktarmıştı.

Ak Parti Van Milletvekillerinin Edremit’te betonlaşmaya karşı olduğunu ifade eden Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Edremit’e kamu kurumlarının taşınmasının da yanlış olduğunu, Edremit’in Kuşadası, Bodrum gibi turizm, dinleme, eğlence ve spor beldesi olması gerektiği vurgulayarak betonlaşmaya izin verilmeyeceğini dile getirmişti. Kayatürk, geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta ile görüşerek betonlaşma sorunu kendisine aktardı. 

Editör: Wan Haber