Bölgenin tarım potansiyelini her platformda dile getiren Arvas, söz konusu potansiyelin üretime dönüştürülmesi için gayret gösteriyor. Yasama tatili ile birlikte yaklaşık üç ay seçim bölgesinde çalışmalarını sürdüren ve bu kapsamda her ilçeyi birkaç kez ziyaret eden Milletvekili Arvas, sahada birçok vatandaş, esnaf, sanayici ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Sahada edindiği izlenimleri ve talepleri yetkili kamu kurumlarına iletti. TBMM yasama faaliyetlerinin başlaması ile Ankara’ya dönen Milletvekili Arvas, bütün çalışmalarını rapor halinde ilgili Bakanlara ileteceğini söyledi.

"ÇÖZÜM ARAYŞINDA OLACAĞIZ"

Milletvekili Arvas, yaptığı açıklamada, “Pandemi şartlarına rağmen teşkilatlarımız ile kontrollü bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Zor zamanlar yaşadığımız bu dönemde halkımız ve esnafımızı yalnız bırakmamak için gayret gösterdik, yanlarında olmaya çalıştık. Onlardan aldığımızı, duyduğumuzu, sahada gördüklerimizi şimdi Ankara’da Bakanlarımıza aktaracağız, çözüm arayışı içinde olacağız” dedi.

KÜPELEME CEZALARI İNDİRİLSİN TALEBİ

İlk olarak Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüştüğünü belirten Arvas, Bakan ve heyeti ile yapılan görüşmenin çok verimli geçtiğini ifade etti. Milletvekili Arvas, “Van Valisi, Tarım ve Orman İl Müdürü, DSİ Bölge Müdürü ve Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Van’ın öncelikli yatırım taleplerini alıp Bakanımıza ilettik. TBMM Genel Kurul gündeminde olan 221 sıra sayılı Gıda, Tarım ve Orman alanında bazı düzenlemeler yapılması hakkında kanun teklifi ile ilgili görüşlerimiz paylaştık. Özellikle hayvan küpeleme ve güncelleme işlemleri ile ilgili mevcut cezaların yüksek olduğunu, cezaların indirilmesini ifade ettik. Bölgemiz çiftçilerinin bu talebini bir önergeye dönüştürerek Tarım ve Orman Komisyon Başkanı ve Grup Başkanımıza da arz ettik. Bu konuda hızlıca bir çalışma yapılacak gereği konusunda yetkililer karar verecektir. Van’ın tarımsal altyapısını güçlendirecek, yatırım tekliflerini ve projeleri Bakana ve heyetine teker teker izah ederek gerekçelerini ve sağlayacağı katkıları izah ettik ve desteklerini istedik. Bakanımız birçok konuda hemen talimatlar vererek gereğinin yapılması söyledi” diye konuştu. İHA

Editör: Wan Haber