MHRS Nedir?

 Açılımı Merkezi Hekim Randevu Sistemi olan MHRS, Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir şekilde faaliyet gösteren hastaneler açısından kendilerine en uygun gün ve saatlerde istemiş oldukları hekimden kolay bir şekilde randevu alabilmeleri açısından geliştirilen bir sistemdir.

 MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

 Koronavirüsü aşısı amacıyla Merkezi Hastane Randevu Sistemi MHRS uygulaması üzerinden www.mhrs.gov.tr ya da 184’den randevu alarak aşı randevusuna başvuru yapmak mümkündür.

 MHRS sistemine e-devlet ya da turkiye.gov.tr adreslerinden erişim sağlanabilir. Turkiye.gov.tr veya e-devlet mobil uygulamalarından da giriş yapılmak suretiyle arama bölümünde MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüsü aşısı için randevu almak da Böylelikle mümkündür. koronavirüsü aşısı başvurusu işlemleri e Devlet, e- nabız, MHRS Mobil uygulamaları üzerinden de gerçekleştirilmektedir.

 Mhrs İle Randevu Alınması

Hastaneden randevu almak isteyen vatandaşlar İki seçenek ile bu randevu talebinde bulunabilirler. Birincisi Alo 182'yi aramak randevu almak,  bir diğer uygulama ise MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik numarası ve oluşturulmuş şifre ile beraber alınabiliyor.

 Kimler Aşı Yaptırabilir?

  • ilk etapta aşılar bir milyon 119 bin sağlıkçıya yapılacak.
  • İkinci etapta ise 380 bin 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanacak
  • Üçüncü grupta ise polis, asker ve öğretmenler var.
  • Dördüncü grupta ise ilk 3 grupta bulunmayan vatandaşlara koronavirüsü aşısı böylelikle uygulanacak.
Editör: Wan Haber