Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas ve Yozgat, çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyılarda genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı, doğu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (8)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (2)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (11)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (16)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (16)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı Yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı (8)

VAN: Parçalı bulutlu (5)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-3)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (10)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde İç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas ve Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kıyılarının aralıklı yağmur ve karla karışık Yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevrelerinin kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

Editör: Wan Haber