Meteoroloji son yaptığı hava hava tahmin raporu açıklamasında yurdun bir çok bölgesini şiddetli yağış ve seller konusunda uyardı. Meteoroloji yaptğı açıklamada vatandaşları şiddetli yağışlar sonrası oluşabilecek su ve sel baskınlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurtta hava durumu şöyle.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Siirt çevreleri ile Ankara ve Tekirdağ'ın kuzey ilçeleri, Burdur'un doğu, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Siirt çevreleri ile Ankara ve Tekirdağ'ın kuzey ilçeleri, Burdur'un doğu, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı, Akdeniz kıyılarında güney ve batı, zamanla Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın kuzeyinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 26

İzmir: Az bulutlu ve açık 31

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Antalya: Az bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri parçalı çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Samsun: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı23

Trabzon: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 18

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 30

Editör: Wan Haber