Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar görülecek.

Meteoroloji'den yapılan son açıklamalara göre  5 il için kar uyarısı yapıldı.  Ankara ve İstanbul'da ise bir yağış beklenmiyor. Bu yıl kar yağışı nedeniyle okulları tatil etmek zorunda kalan ilk il ise Ağrı oldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 5 İL İÇİN KAR UYARISI VERİLDİ!

Dün gece Kütahya, Kastamanu ve Bolu'dan yoğun kar yağışı haberleri gelirken bugün için meteoroloji Bitlis, Siirt, Van, Şırnak ve Hakkari illerini uyardı. Bu illerde yoğun ve yer yer kuvvetli kar yağışı görülecek.

RİZE VE ARTVİN'DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Rusya üzerinden gelen kar yağışı bütün karadenizi etkilerken son hava durumu raporunda Rize ve Artvin için özel uyarı yer aldı. Meteoroloji Rize ve Artvin'in bugün kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yerel olarak yoğun yağmur beklendiğini duyurdu. Yağışların sel baskınlarına sebep olabilecek kadar etkili olacağı bildirildi.

AĞRI'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

'Yarın okullar tatil mi' sorunun yanıtı bu sene ilk olarak Ağrı'dan geldi. AĞRI'nın Diyadin ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

BAŞKENTE YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

 Ankara'da akşam saatlerinde başlayan hafif yağmur, yerini kara bıraktı. Başkentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, bir süre devam etti. Kar yağışının özellikle Ankara'nın Hüseyin Gazi, Dikmen semtleriyle Pursaklar İlçesi'nde etkili olduğu görüldü. Ankaralılar, mevsimin ilk karını şaşkınlıkla karşıladı. 

Ankara hava durumu bugün için parçalı ve az bulutlu bir havayı gösteriyor. Ankara'da hava sıcaklığı ortalama 9 derece civarında olacak. Kar yağışı ya da yağmur beklenmiyor.

İstanbul hava durumu bu hafta bir gün yağmurlu bir gün bulutlu olarak görünüyor. İstanbul'da hava sıcaklığı bugün ortalama 15 derece civarında olacak. İstanbul hava durumu perşembe günü çok bulutlu, cuma günü ise yağmurlu olacak. Haftasonu İstanbul'da bulutlu bir hava var ancak yağmur ya da kar yağışı görünmüyor.

Kaynak: Ajanslar

 

Editör: Wan Haber