2015 ile birlikte kar yağışları başlayacak ve soğuk hava şiddetini arttıracak. Yeni yıla dondurucu soğuklarla girecek olan Türkiye için Mereorolojiden FLAŞ Kar uyarısı yapıldı. İşte o FLAŞ uyarı...


Orta Akdeniz üstünden gelen yağışlı ve Balkanlardan gelen soğuk havanın tesiriyle 2014’ün son günü ile yeni senenin ilk günlerinde Marmara Bölgesi ile iç kesimler, kar yağışlı geçecek, hava sıcaklıklarında 14 dereceye varan düşüşler görülecek.

Hafta nihayetinde ülkenin büyük kısmı yağışlı geçerken, yarın akşamdan itibaren soğuklar tesirli olmaya başlayacak. Batı kesimlerin, salı gününden itibaren Orta Akdeniz üstünden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üstünden gelen soğuk havanın tesirine gireceği tahmin ediliyor.

Yapılan son tahminlere göre, pazartesi gününü 15 aşama civarında geçirecek İstanbul’da salı ve çarşamba günü gündüz en yüksek hava sıcaklıkları, 4 dereceye, Balıkesir’de 14’ten 2 dereceye, Bursa’da 13’den 2 dereceye, Yalova’da 12’den 2 dereceye, Çanakkale’de ise 16’dan 2 dereceye gerileyecek.

Editör: Wan Haber