Memur-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar, hükümetin 2016 yılı için yüzde 5+4, 2017 yılı için ise yüzde 3+3 zam önerisini yetersiz bularak tepki gösterdi. Şakar, tekliflerin kabul edilmemesi durumunda eylem yapacaklarını belirtti.

Hacı Yılmaz

Memur-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar 2016 için yüzde 8+8, 2017 için de yüzde 7+7 zam ve taban aylıkta artış istediklerini söyledi.

Hükümetin yaptığı 2016 yılı için yüzde 5+4, 2017 yılı için ise yüzde 3+3 zam önerisinin yeterli olmadığını söyleyen Şakar, haklarının iyileştirilmesini istedi.

Memur-Sen Van İl temsilciliği olarak Ankara'da yapılan zam görüşmelerini yerinde takip ettiğini belirten Şakar, hükümetin tekliflerini kabul etmediği takdirde, iş bırakmaya ve eylem yapmaya başvuracaklarını söyledi.

"Sendika olarak hükümetin verdiği zam teklifini kabul etmiyoruz"

Memur-Sen Van Şube Başkanı Süleyman Şakar konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, "Hükümetin yeni teklifi yeterli değil, kabul etmiyoruz. Mücadelemize devam edeceğiz. Biz memurlara 2016 yılı için yüzde 8+8, 2017 yılı için ise yüzde 7+7 zam ve taban aylıkta artış istiyoruz. Haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Kamu işveren heyetinin açıkladığı rakamı kabul etmiyoruz. Sadece 1 puanlık artış ve ikinci yıl için 3+3 müzakereye uygun değildir. Biz hükümete gerekli teklifimizi yaptık ve bunun kabul edilmesini istiyoruz. Bu teklifimiz kabul edilmediği taktirde, A,B ve C planlarımız var bunlar üzerinden yürümeye devam edeceğiz. Gerekirse Türkiye geneli iş bırakma eylemi yapacağız. Sendika olarak hükümetin verdiği zam teklifini kabul etmiyoruz. İstediğimiz şartlarda teklif yapılırsa sendikamız kabul edecektir. 2016 yılı içinde yüzde 6+6 2017 yılı için ise yüzde 5+6'da anlaşılabilinir" diye konuştu.

"Memurun enflasyona ezdirilmemesini istiyoruz"

Hükümetin yeni zam teklifinin çok düşük olduğunu belirten Şakar, "Resmen alay konusudur. Bu teklifimiz kabul edilmese hakem kuruluna gidilecek. Hakem kurulu da bir karar verecektir. En geç 31 Ağustos tarihine kadar bunun sonuçlanması gerekiyor. Hükümetin zam teklifinden kesinlikle memnun değiliz. Bu teklifin ve haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Tekliflerimiz kabul edilmediği takdirde iş bırakma eylemine kadar gideceğiz. Bundan sonraki süreçte genel merkezimizin vereceği karar doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz. Görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah beklediğimiz bir sonuç çıkar. Memurun enflasyona ezdirilmemesini istiyoruz, memurun bütün haklarının iade edilmesini istiyoruz" dedi.

Editör: Wan Haber