Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Mersin İl Temsilciliği üyeleri, memurların Kıyafet Serbestliği Yönetmeliği'nin dışında bırakılmasını protesto ederek, 81 ilde 'Özgürlük için 10 Milyon İmza' kampanyası başlattıklarını açıkladı.
Bugün öğle saatlerinde Hastane Caddesi üzerinde bulunan Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği önünde toplanan sendika üyeleri, attıkları sloganlarla tepkilerini ortaya koydular. Burada grup adına açıklama yapan Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi Atilla Olçum, Memur-Sen olarak 81 ilde 'Özgürlük için 10 Milyon İmza' kampanyası başlattıklarını söyledi. Toplayacakları imzaları önce genel merkeze yollayacaklarını ifade eden Olçum, "Genel merkezimizde bu imzaları Başbakanlığa sunacak. Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları hayata geçirilmek üzere Başbakanlık'a sunduktan sonra konuya ilgi ve destekleri için başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz. Bununla ilgili toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütlerini, kamu kurum ve kuruluşlarını imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz" dedi.
İmza kampanyası ile ilgili sempozyum, panel ve konferans da vereceklerini belirten Olçum, "Artık insanların istediğini giyerek, istediği yerde çalışmasını istiyoruz. Okula ve derse özgürlük tanıyan anlayış, bireyi görmezden gelmemeli, özgürlüğün herkese tanınması beklentisine karşılık vermelidir. Saç, sakal, bıyık ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen, Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi Kılık-Kıyafet Yönetmeliği'nin değiştirilmesini istiyoruz. Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki; kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır. Yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye, bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından üyeler, olaysız bir şekilde dağıldı.
(KRY-ÖK-Y)

14.01.2013 13:52:43 TSI

Editör: Wan Haber