Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde çıkan olaylar sırasında yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Ezer, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Ezer evinde ziyaretçi akınına uğradı.


Silvan'ın Azizoğlu Meydanı'nda 25 Mart'taki BDP mitingi sonrasında düzenlenen izinsiz gösteriler esnasında başına isabet eden sert bir cisim nedeniyle yaralanan ve kaldırıldığı DÜ Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde 7 gün tedavi gören Ezer, taburcu edilerek evine götürüldü. Silvan ilçesi Mescit Mahallesi'ndeki 301. Sokak'ta bulunan evine götürülen Mehmet Ezer'i ziyaret etmek için eve giden vatandaşların götürdüğü çiçekler odayı adeta çiçek bahçesine çevirdi. Mehmet Ezer'in amcası Fikri Ezer, hastanede ve sonrasında yeğenini sormaya gidenlere teşekkür etti. Ezer, "Yeğenim Mehmet 25 Mart 2014 tarihinde BDP seçim mitinginden sonra yaralanmıştı. Buradaki devlet hastanesine kaldırdık, ilk müdahale yapıldıktan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Orada 3 gün boyunca yoğun bakımda kaldı, 4 gün de normal serviste kaldı. Bu süre zarfında gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve diğer yetkililer ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri hastaneye gelerek Mehmet'i ziyaret etti. Mehmet 4 günde normal servisteki tedavisinin ardından, dün itibarıyla taburcu oldu. Eve getirdiğimiz saatten itibaren yoğun bir ziyaretçi akınına uğradık. Herkese duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Bu arada Ezer'in yaralanmasıyla ilgili olayı araştırmak üzere İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen 2 müfettişin, incelemelerini tamamlayarak, ilçeden ayrıldıkları bildirildi.

Editör: Wan Haber