Kamu Personel Seçme Sınavı ve Alevi soruları üzerine çıkan Kamer Genç ile Ak PArtili miletvekili arasındaki gerginlik meclise yansıdı.

Meclis Genel 2015 Yılı Bütçe Kanunu’nun görüşüme takvimine ilişkin söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in kürsüden iktidarın Alevileri işe almadığı yönünde iddialarına cevap veren Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın“KPSS diye bir sınav var, bu sınavda ‘Alevi misiniz, Sünni misiniz’ diye bir hane olduğunu düşünmüyorum. 

"KAMER BEY'E DÖNEK DEMEM"

Kendisi CHP’deydi, DYP’ye geçti, sonra CHP’de, yarın hangi partiye geçer bilmiyorum ama ben şuna inanıyorum, Kamer Bey her zaman aynı yerdedir, dönenler o partilerdir. Ben asla Kamer Bey’e dönek diyemem” dedi.

BİRBİRLERİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER
 
Bu sözler üzerine Kamer Genç’in iddialarını tekrarlayan CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk’e AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır ile AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz Öztürk’e tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesi üzerine AK Partili ve CHPli milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, tartışmanın büyümesi üzerine verdiği arada da milletvekillerinin söz dalaşı devam etti.

AĞIR KELİMELER HAVADA UÇUŞTU
 
AK Partili ve CHP’li vekillerin birbirlerine söyledikleri “Lan”, “Şerefsiz”, “Yedi sülalen, şerefsiz” gibi sözler dikkatçekti. Tartışmaları araya giren millet vekilleri engelledi. CHPMilletvekili Ali Rıza Öztürk’ü MHP’li Lütfü Türkan sakinleştirerek Genel Kurul Salonu’ndan çıkardı.
 

 

Editör: Wan Haber