Korona virüsü önlemleri bağlamında binlerce öğrenci uzaktan eğitime devam ediyor. Bilindiği gibi uzaktan eğitim sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz tablet desteğinde bulunuluyor. Ocak ayı içerisinde 500 bin adet tablet dağıtımı gerçekleştirildikten sonra bakan Selçuk, Şubat ayı içerisinde 100 bin tablet daha dağıtılacağını müjdelemişti.

İşte ücretsiz tablet başvurusu nereden, nasıl yapılır sorusunun cevabı..

100 Bin Tablet Başvurusu Nasıl Dağıtılacak?

 Milli Eğitim Bakanlığı 100 bin adet tablet dağıtımında bundan öncekinde nasıl bir yöntem izlediği ise yine aynı biçimde süreci yönetecek. Tablet alacak kişiler açısından bir başvuru ekranı ya da sayfa bulunmuyor. Bu hususta il milli eğitim müdürlükleri, ihtiyaç sahibi öğrencileri bizzat tespit ederek dağıtımları elden yapıyor.

100 Bin Yeni Tablet Dağıtılacak!

 Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada tablet dağıtımlarında her hafta daha çok öğrencimize ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Şeklinde konuşmuştu. Bu açıklamasının devamında ise Ocak ayı bitmeden söz vermiş olduğumuz gibi 500 bin tabletin dağıtımının daha gerçekleştirildiğini ve şubat ayı içerisinde 100 bin adet tabletin daha çocuklara ulaştırılacağını söylemişti.

Tablet Dağıtımı Ne Zaman Başlayacak?

 Adet tablet dağıtımı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıkladığı gibi şubat ayı içerisinde öğrencilere dağıtılacak.

Kimler Tablet Dağıtımından Faydalanabilir?

 Milli Eğitim Bakanlığı tablet dağıtımında Özellikle de ihtiyaç sahibi olunması durumunu baz alarak tablet dağıtımını gerçekleşiyor.

Editör: Wan Haber