Van'ın Bostaniçi Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Maya Kadın Danışma Merkezi, yeni dönemde mesleki ve el becerileri kursları açtı.
Bostaniçi Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Maya Kadın Danışma Merkezi yeni dönemde çalışmalarına hız verdi. Maya Kadın Danışma Merkezi belde kadınlarına yönelik başlatmış olduğu çalışmalara yenilerini ekleyerek, merkezde kadınlara trikotaj ve bilgisayar kursu açtı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığı ile belde kadınlarına kurs açan merkez, hem kadınlara eğitim veriyor hem de istihdamlarını sağlıyor. Şu ana kadar onlarca kurs açan merkez yüzlerce kadına sertifikalı eğitim verdi. Belde kadınları için eğitim, kültür, sağlık ve sosyal alanların yanı sıra mesleki beceri eğitim kursları veren merkez, yeni dönemde belde kadınlarının tamamına ulaşmayı hedefliyor.
Merkez çalışmalarına ilişkin bilgi veren Maya Kadın Danışma Merkezi sorumlusu Ferahat Akın, yeni dönemde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığıyla başlatmış oldukları programlara yeni kurslar dahil ederek çalışmalarını başlattıklarını söyledi. Merkez bünyesinde trikotaj ve bilgisayar kurslarını açtıklarını belirten Akın, kısa bir süre sonra seramik kursu açacaklarını ifade etti. Akın, "Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve merkezimiz işbirliği ile 20 kadın kursiyere 32 saatlik temel bilgisayar okur yazarlığı kursu açtık. Yine bu kurs bitiminde 88 saatlik ofis kullanımı kursu ile devam edeceğiz. Ayrıca el becerilerine yönelik başlatılan ve 6 ay sürecek olan trikotaj kursu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sipariş üzerine başlatılan kursta kadınlar hem el becerilerini geliştirecek hem de gelen siparişlerle pay alarak evlerinin geçinmesine yardımcı olacak" dedi.
Mesleki ve el becerileri kurslarının yanı sıra belde kadınlarının sağlığı için çalışma başlatan Maya Kadın Danışma Merkezi, merkez bahçesinde kurduğu sağlık merkezinde belde kadınları için Kızılay ortaklığı ile İlk Yardım Eğitimi verdi. Kadın sağlığı eğitim hizmetlerinin yaygınlaşması ve kurumsallaşması amacıyla hazırladıkları projenin merkezi İtalya'da bulunan Gruppo Della Diocesi Difirenze Derneği tarafından kabul edildiğini ve beldeye prefabrikten oluşan sağlık merkezi binasının açıldığını ifade eden Akın, "Bundan sonra belde kadınları için tüm sağlık tarama ve eğitimleri bu merkez üzerinden yürütülecektir" diye konuştu.
Belde kadınlarına yönelik Kızılay tarafından verilen İlk Yardım Eğitim seminerine Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve belediye meclis üyesi Rojbin Akdağ da katıldı. Sağlık merkezinde verilen eğitim öncesi konuşan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, ilk olarak kendilerine destek veren ve sağlık merkezinin açılmasına öncelik eden Gruppo Della Diocesi Difirenze Derneği'ne teşekkür etti. Merkez ile birlikte bundan sonra kadınların dışarıya gitmelerine gerek kalmayacağını ifade eden Ergüneş, tüm sağlık çalışmalarının bu merkez üzerinden yapılacağını belirtti. Göreve geldikleri ilk günden bu yana belde kadınlarına yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve bu çalışmalarla önemli sonuçlar aldıklarını ifade eden Ergüneş, "Yapılan bu çalışmalarla belde kadınlarının bilinçlendirilmesi hem de açılan mesleki kurslar ile kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşması için öncelik ettik" dedi.
Ergüneş'in ardından Kızılay görevlileri tarafından kadınlara ilkyardım ile ilgili bir seminer verildi.
(MSA-Y)

23.12.2012 13:15:23 TSI

Editör: Wan Haber