Türk Telekom Fen Lisesi konferans salonunda yapılan törene Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep, Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Edremit Milli Eğitim Müdürü M. Macit Mumcuoğlu, dereceye giren öğrencilerin okul müdürleri, matematik öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı. Ödül törenin de bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep, matematik dersinin insan hayatındaki önemine değinerek, kendi eğitim hayatından örnekler verdi. Kaymakam Celep, matematiksel düşünmenin öğrenciye kazandırılmasını ve matematik dersine olimpik düzeyde çalışmanın öğrencileri mutlu edeceğini belirtti. Celep, “Ayrıca bu etkinliği ilçemizdeki Türk Telekom Fen Lisesi’nin organize etmiş olması bizleri gururlandırmıştır” dedi.
 

Yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencileri tebrik edip tavsiyelerde bulunan Kaymakam Celep, organizasyonda görevli öğretmenlere de teşekkür etti.Matematik Olimpiyatı’nda birinci Erciş Özel Serhat Orta Okulu öğrencileri Şilan Fidan ve Murathan Muradoğlu, ikinci Edremit Erdemkent Orta Okulu öğrencisi Berat Kızıltaş ve üçüncü ise Van Özel Serhat-Nevbahar Ortaokulu öğrencileri Muhammed Onur Sayılır ve Şeymanur Erçin oldu. Olimpiyatta ilk üçe giren öğrencilere ödül olarak tablet bilgisayar verildi. Yarışmalarda ilk ona giren diğer öğrencilere de MP3 ve MP4 verildi.

Daha sonra YGS’de Van’da dereceye giren Van Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerine ödül verildi. 2013 YGS’de YGS-1,YGS-2, YGS-3, YGS-5 ve YGS-6 dallarında Van 1.’si ve Türkiye 223.’sü olan Mehmet Gülengül ve YGS-4 te Van 1.’si olan Yunus Serkan Karataş’a, okul üçüncüsü Fırat Aslan’a Edremit Kaymakamı Mehmet Akif Celep tarafından tablet bilgisayar verildi.

Editör: Wan Haber