2020 yılının Mart ayında dünyayı kasıp kavuran korona virüsü, birçok can aldı ve uzun bir süre ülkemizden ve dünyadan yok olmadı. Tüm vatandaşlar korona virüsü duyar duymaz önlem almaya başladı. Ancak önlem alanlar kadar almayanlar da vardı. Korona virüs ülkeye girdikten sonra hızlıca yayıldı ve bu zamana kadar toplamda 42 bin 746 kişi vefat etti. Virüs hala yok olmuş değil. Hızla yayılan ve can alan virüsün aşılama sonrasında daha az görülmesi bekleniyor. Korona virüs kapsamında ülkede birçok değişiklik yaşandı. Yasaklar, kısıtlamalar ardı ardına geldi. 
Marketler açık mı?
Yasakların ilk zamanlarında açık olan marketler, kısıtlanmaya başladı. İlk olarak market saatlerinde kısıtlama yapıldı. Normal şartlar altında sabah 09:00 ve akşam 21:00 arasında çalışma saatleri olan marketler artık sabah 10:00 ve akşam 17:00 olarak belirlendi. Korona virüs ile mücadele ederken market çalışanlarını ve markete giden tüketicileri düşünen yetkililer, mümkün olduğu kadar az marketlere gidilmesi konusunda da uyarılar yaptı. 
Marketlerde hangi ürünlerin satılması yasaklandı?
Zincir marketlerde yapılan son düzenleme sonrasında market içindeki ürünlere de kısıtlama getirildi. Tüm marketlerde temel gıda dışında hiçbir ürünün satılmayacağı duyruldu. Vatandaşların bir kısmı bu kısıtlamayı mantıklı bulup hak verirken, bir kısım ise bu kararı eleştirdi. Yetkililerin açıklamasına göre bu karar, vatandaşların gereksiz yere markete gitmesinin önüne geçmek için konuldu. 
İşte o yasak ürünler!
Temel gıda haricinde olan alkollü içecekler, elektronik her türlü eşya, oyuncak çeşitleri, kırtasiye ürünleri, aksesuar ve giyim malzemeleri, hırdavat ürünleri ve züccaciye ürünlerinin satışı yasaklandı. Bunların yanı sıra zincir marketlerdeki aktüel ürünler ve çeşitli banyo, mutfak ürünlerinin satışı da durduruldu. Gerekli olmayan ürünlerin dışındaki ürünler satılmaya devam edecek. 

Editör: Wan Haber