İçişleri Bakanlığı, hafta sonu yürürlüğe konulacak sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili bir genelge duyurdu. İçişleri Bakanlığı’nın duyurduğu bu en son genelgeye göre Zonguldak, Van, Samsun, Sakarya, Manisa, Konya, Kocaeli, Kayseri, İzmir, İstanbul, Gaziantep, Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Ankara'da 29 Mayıs saat gecenin 12’si ile 31 Mayıs saat gecenin 12’sine kadar sokağa çıkma sınırlandırması olacak.

29-30 Mayıs'ta marketler saat kaça kadar açık? İçişleri Genelgesi

Sokağa çıkma sınırlandırması öncesinde 29 Mayıs Cuma günü kuruyemişçi, kasap, manav, bakkal, marketler saat 23:00’a kadar faaliyetlerine devam edecek.

30 MAYIS'TA MARKETLER AÇIK

30 Mayıs Cumartesi günü kasap, manav, bakkal, market, kuruyemişçiler saat 17:00 ile 17:00 saatleri arasında açık olabilecek. 65 yaş üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı olan vatandaşlar hariç olmak üzere mecburi gereksinimlerinin yerine getirilmesi ile kısıtlı olmak ve araba kullanmamak koşulu ile (Engelli vatandaşlarımız hariç) oturdukları yere en yakın kuruyemişçi, kasap, manav, bakkal, markete gidip gelinebilecek.

Aynı saatler arasında kasap, manav, bakkal, market ve kuruyemişçiler evlere paket şeklinde servis yapacakları uygulaması da getirilecek.

29-30 Mayıs'ta marketler saat kaça kadar açık? İçişleri Genelgesi

EKMEK SATIŞI SÜRECEK

Sokağa çıkma sınırlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin gerçekleştirildiği fırın ya da unlu mamuller, ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri ile tatlı üretiminin yapıldığı ya da satıldığı iş yerleri açık olacak. Sokağa çıkma sınırlaması olduğu cumartesi ve pazar günleri yurttaşların dışarı çıkamadıkları zaman dilimlerinde tatlı satışı gerçekleştirilen işyerleri yalnızca eve, adrese servis şeklinde satış gerçekleştirebilecek. Cumartesi ve Pazar günleri restoranlar ve lokantalar yalnızca evlere paket servisi şeklinde hizmeti sunabilecek.

Genelgeye göre kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri açık olacak.

Editör: Wan Haber