İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelge ile detaylar netleşti. Bugün yani 6 Aralık Pazar günü A101, Şok, BİM, Migros, saat kaçta açıldı ve saat kaçta kapanacak? İşte tüm bu soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede vatandaşları bekliyor.

  • Vatandaşlar ikamet yerine en yakın market bakkal manav, Kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.
  • Fırınlar açık olacak, ekmek dağıtım araçları ile sokak aralarında satış yapılmayacak.
  • Lokanta ve restoranlar 10:20 saatleri arasında paket servis hizmeti verebilecek.
  • Şehirler arası seyahat yalnızca toplu taşıma ile gerçekleştirilebilecek özel araçlar için izin gerekecek.

Fırınlar Açık Mı?

Cumartesi ve Pazar günleri bilindiği gibi sokağa çıkma yasağı var. Cumartesi ve Pazar günleri ekmek imalatının gerçekleştirildiği farım ya da unlu mamuller ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri açık olacak.

Sokaklarda Ekmek Dağıtımı Yasaklandı

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerinde ait ekmek dağıtım araçları ve yalnızca market ile ekmek servisi yapılabilecek sokaklarda ekmek dağıtımı yasaklandı.

Hafta Sonu Lokantalar Açık Mı?

Lokanta ve restoran gibi iş yerleri genel itibarıyla sokağa çıkma sınırlandırmalar bulunduğu Cumartesi ve Pazar günleri sabah 10:00 ile akşam 20:00 saatlerinde yalnıza paket servisi şeklinde hizmet verebilecek.

Hafta Sonu Şehirler Arası Seyahat Yasaklı Mı?

Sokağa çıkma sınıflandırmalarının uygulandığı Cumartesi ve Pazar günlerinde zorunluluğu bulunan vatandaşların şehirlerarası seyahat etmelerini izni verilebilecek.

Sokağa çıkma sınırlandırması ya da kısıtlaması getirilen gün ve saatlerde 65 ve üzeri yaşlarda bulunan yurttaşların temel gereksinimleri Vefa sosyal destek birimleri aracılığı ile yerine getirilecek.

Kısıtlamalardan Kimler Muaf Tutulacak?

Sokağa çıkma sınırlandırmaları zaman uygulandı Cumartesi ve Pazar günlerinde Ya da hafta içi uygulanacak diğer günlerde istisna dahilinde olduğunu belgelemek suretiyle aşağıda belirtilen kişiler ve kısıtlamalardan muaf tutulacak.

  • Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeleri ve çalışanları
  • Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasında görevli olanlar
  • Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile işletmeler (Örneğin havalimanları, deniz limanları, sınır kapıları, gümrükler, Karayolları, Huzurevleri, yaşlı bakım evleri,  rehabilitasyon merkezleri, PTT) çalışanları ile ibadethanelerde ki din görevlileri acil çağrı merkezleri ve sosyal destek birimi elemanları
Editör: Wan Haber