Merkezde düzenlenen programa Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Vali Yardımcısı Ramazan Kurtyemez, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol ve vatandaşlar katıldı. Hazır giyim kursu sergisinin gezilmesi ile başlayan program, daha sonra yöresel yemek yarışması ile devam etti. 16 ev hanımı tarafından yapılan yöresel yemekler, jürinin beğenisine sunuldu. Yapılan değerlendirmeler sonunda Birgül Güleşçi tarafından yapılan ‘Keledoş’ birinci seçilirken, Zekiye Tekçe’nin yaptığı ‘Doğava’ ikinci, ayran aşı yemeği ile Behice Dik ise üçüncü oldu. Yarışma sonunda bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice Doğan, Allah’ın kadınları doğuştan üretken yarattığını vurguladı. Kadınların elindeki kıt malzemelerle bile çok şeyler yapabildiğini ifade eden Doğan, “Biz kadınlar azdan çoğu, yoktan varı yapmaya çalışan insanlarız” dedi.


Kadınların yaptıkları yemeklerin sadece yiyecek olarak aile fertleri tarafından tüketilmemesini, bu yemeklerin aile bütçesine katkı sağlamasını arzu ettiklerini dile getiren Doğan, “Belki bu bir adım olacaktır. Bundan sonra kadınlarımız için bu yemeklerini satabilecekleri, insanların yöre yemeği yemek istediğinde gelip hem yiyip hem de sipariş verebilecekleri yerler açmalarını sağlayalım ki; kadınlarımız o emeklerinin karşılığını aile bütçesine bir de katkı sağlayarak yerleştirsinler” ifadelerini kullandı.
Yarışmaya yaptığı ‘Keledoş’ yemeği ile katılan ve birinci olan Birgül Güleşçi ise çok mutlu olduğunu belirterek, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Program, verilen kokteyl ile son buldu.

Editör: Wan Haber