Savcılık, Sarraf’ın banka sahtekarlığı ve karapara aklamayla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını isterken, iddianamedeki en çarpıcı delil ise Sarraf'ın İran Merkez Bankası Başkanı’na hitaben kendi adına hazırlattığı Sarraf Ailesi’nin yaptırımlara karşı 'Ekonomik Cihat'a hazır olduğunu belirten mektup.

Miami’ye geldiği sırada havalimanında FBI tarafından yakalanan ve Pazartesi günü de Miami’de çıkarıldığı federal mahkeme tarafından tutuklanan Rıza Sarraf için hazırlanan iddianamede, savcılık Sarraf’ın banka sahtekarlığı ve karapara aklama suçlamalarıyla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını istedi.

Kefalet başvurusu reddedildi

ABD’yi dolandırmak, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarına yasal zemin oluşturan Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası’nı ihlal etmek, banka sahtekarlığı ve karapara aklama suçlarından 75 yıl hapisle yargılanması istenen Sarraf’ın kefalet başvurusu ise 5 dakika süren ilk duruşmada Yargıç John O’Sullivan tarafından reddedildi. Sonraki duruşma tarihi 4 Nisan’a kadar Sarraf’ın federal hapishanede kalacağı açıklandı. zete

 

Editör: Wan Haber