Alınan bilgiye göre, arkadaşları ile Van Kalesi'ne giden 14 yaşındaki Sedat Ş, kalenin güney kesiminde bulunan yaklaşık 100 metre yükseklikteki kayalıklardan inmek istediği esnada ayağının kayması sonucu dengesini kaybetti. 
 
Bir anda uçurumdan sürüklenen Sedat Ş, 4 metre sürüklendikten sonra şans eseri bir kayaya tutundu. Kayanın üzerinde mahsur kalan çocuk için arkadaşları Van Kalesi'ndeki görevlilerden yardım istedi.  
 
Konunun polis ve itfaiye ekiplerine haber verilmesinin ardından olay yerine gelen ekipler, Sedat Ş'yi kurtarmaya çalıştı. Ancak itfaiye merdiveninin yetersiz kalması üzerine çocuğa ulaşamayan görevliler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sivil savunma arama kurtarma ekiplerinden destek istedi. 
 
Kısa sürede bölgeye ulaşan sivil savunma ekipleri, yukarıdan sarkıtılan halatı vücuduna bağlayan Sedat Ş'yi dikkatli şekilde yukarı çekti. 
 
Yaklaşık 2 saat kaya üzerinde mahsur kalan ve ölümle burun buruna gelen Sedat Ş, arkadaşlarıyla kalede gezdiği esnada ayağının kayması sonucu uçurumdan sürüklendiğini belirterek, kendisini kurtaran görevlilere teşekkür etti.
Editör: Wan Haber