İnegöl Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan, kaçak kömür konusunda denetimlerin sıklaştırılmasını istedi.
İHA'ya açıklamalarda bulunan İnegöl Kömürcüler Derneği Başkanı Ziya Turan, "Bu sene 2012 yılı 11'nci ayında kömür tüketimi başladı. 15-20 gün boyunca kış mevsimi yaşadık. Ama ne yazık ki bu satışlarımızı olumlu etkileyemedi. Doğalgaza gelen zamla beraber vatandaşlarımızın kömüre dönme meyli vardı, fakat hava şartlarından dolayı dönüş olmadı. Bundan sonraki günlerde de soğuklar olursa satışlarımızda hareketlilik yaşanır diye düşünüyoruz. Fiyatlarımız hiç bir zaman değişmedi. Geçen seneki fiyata kömür satılıyor" dedi.
Kaçak kömür konusunda sıkıntının halen devam ettiğine işaret eden Turan, "Bu kaçak kullanımı önlemek için jandarma, zabıta ekipleri ile vatandaşlarımızın büyük desteğine ihtiyacımız var. Yıllardan beri vatandaşlarımızdan bu desteği göremedik. Eskiden şikayetler yapılıyordu. Ne yazık ki bu şikâyetlerden de son zamanlarda vazgeçtiler. Şuurlu tüketiciler olursa İnegöl'de hava kirliliğini önleriz. Bu yıl hava kirli. Bunun en sebebi kaçak kömürün İnegöl'e rahat girebilmesi. Kütahya'dan gelen kaçak kömür ilk köylere geliyor, köylerden de şehrimize giriyor. Kurşunlu, Yenice beldeleri ve Alibey köyüne gelen kaçak kömürler, İnegöl'ümüzün merkezine de bu bölgelerden geliyor" diye konuştu.
FAKİRLERE DAĞITILAN KÖMÜRLERİN KÜKÜRT ORANI YÜKSEK
Devlet eliyle bu sene fakirlere verilen kömürlerin kaliteli olmadığını iddia eden Turan, "Fakirlere dağıtılan kömürlerin kükürt oranları yüksek. Bu bence bir şekilde göz boyamak. Kaliteli kömürler dağıtılsa, vatandaşlarımız hem iyi kömür yakar hem de hava kirliliği yaşanmaz. Denetimlerin sıklaştırılmasını bekliyoruz. Domaniç yolu üzerinden kaçak kömür getiren kişilerin önü kesilip cezai işlem uygulansa, kaçak kömürün önüne geçmiş oluruz" ifadelerini kullandı.
(SB-MŞ)

01.02.2013 15:19:37 TSI

Editör: Wan Haber