2018 yılının yeni Torba Yasası, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenlemeler içeriyor. En çok merak edilen konu ise yeni torba yasada genel af çıkacak mı sorusu. 

Son anda yapılacak eklemelerle torba tasarının büyüklüğünün 100 maddeyi geçebileceği belirtiliyor. 2018 yılı itibariyle yeni bir torba yasa çıkması bekleniyor. Bu torba yasada af olup olmayacağı beklentisi hat safhada. Torba yasa tasarısı Bakanlar Kurulu’nda görüşüldü ve bugün Meclis'te görüşülecek. 

CEZA İNDİRİM, İNFAZ YASASI'NDA DEĞİŞİKLİK

Sayıları 200 binin üzerinde olan tutuklu-hükümlü ve ailelerinin gözü kulağı torba yasada. Yeni torba yasada af çıkması dört gözle bekleniyor. Ceza indirimi, infaz yasasında değişiklik, Denetimli Serbestlik Yasası tutuklu ve hükümlü aileleri tarafından heyecanla bekleniyor. Meclis komisyonunda tartışılan genel af meclis komisyonundan geçti.

001-036.jpg

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI DUYURDU

Toplumun çeşitli kesimlerini ilgilendiren onlarca yasanın çıkmasını sağlayan meclis genel kurulundan bir beklenti de hem tutuklu ve hükümlülere hem de sicil cezası affı ile ilgili yasa çıkarılması oldu. Daha önceleri birçok defa getirilen hükümlülere ve borçlulara af yasası binlerce mahkum ve borçlu ailesi tarafından büyük bir istek ve merakla beklenirken güzel haber Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'tan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Yiğit Bulut, bugün Star gazetesindeki köşesinde dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. “Büyük Barış” tezini defalarca yazdığını ve ne anlama geldiğini anlatan Yiğit Bulut, genel af çağrısı yaparak, “Bazı suçlar hariç GENEL BİR AF hayata geçirelim ve ‘her vatandaşı’ suçsuz kabul ederek yeniden doğmuş gibi bir şans verelim” ifadelerini kullandı.

TUTUKLU, MAHKUM VE AİLELERİ

Yüz binlerce tutuklu ve mahkum ile ailelerinin gözü kulağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden gelecek güzel bir haberde. Yiğit Bulut'un bu açıklamalarıyla da bu bekleyiş arttı. 

002-037.jpg

Editör: Wan Haber