Türkiye limon üretiminin yüzde 65`ini tek başına gerçekleştiren Mersin`in Erdemli ilçesinde 350-400 bin ton aralığında beklenen rekoltenin ancak yüzde 50`si hasat edildi. Hasat edilen limonunda yüzde 25`i `dinlenme` ve `yatak` şeklinde depolara alındı.

Havanın yağışlı gitmesinin ve beklenenin altında ihracatın limon fayatını etkilediğini belirten Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, "Bu yıl Erdemli`de limonda 350- 400 bin ton rekolte bekliyoruz. Limonlar bu yıl kaliteli ve çok güzel.

Sezon başında yaklaşık 2 TL 20 kuruş, 2 TL 30 kuruştan gitmekteydi. İhracatın azlığı ve hava şartlarının yağmurlu gitmesinden dolayı limonlarımız hasat edilemedi. İhracat var ama istediğimiz seviyede değil" dedi.

Limonun yaklaşık olarak yüzde 50`sinin hasat edildiğini, yüzde 50`sinin ise halen hasadının sürdüğünü aktaran Şahin, "Hasat edilen bu yüzde 50`nin ise yüzde 25`i depolara saklama dediğimiz `yatak` ya da `dinlenme` şeklinde yapılmıştır. Şuan halen yüzde 50 oranında dalda limon bulunmaktadır, hasat edilmemiş. Limon fiyatı da düştü.(İHA)

Editör: Wan Haber