Fazıl ERÜŞ

Van’ın ilk ve tek kadın muhtarı,“Demir Leydi” lakaplı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Leyla Tanrıtanır, muhtarlığın gönül işi olduğunu belirterek, muhtar olmak isteyen kişilerin muhtarlıktan hiçbir beklentilerinin olmaması gerektiğini vurguladı.

Kadınlara cesaret verdim

Van’daki kadın muhtar adaylarına yaptığı hizmetlerle örnek olan ve cesaret veren Leyla Tanrıtanır, “ Van’da bu seçimlerde farklı mahallelerde 40’a yakın kadın muhtar adayı var. 2009 yerel seçimlerinde sadece 2 kadın muhtar adayı vardı. Biri ben diğeri ise Vali Mithat Bey Mahallesinde bir kadın arkadaşımızdı. Muhtarlık süresince aktif, dürüstçe bir çalışma yürüttüm. Toplumun desteğini ve takdirini kazandım.  Kadın her sorunu çözebilir, engelleri aşabilir düşüncesiyle yılmadan çalıştım, hizmet ettim. Başarım, duruşum, mahalle halkına eşit hizmet anlayışım ve kurumlarla iletişim ile kadınlara örnek oldum, cesaret verdim” dedi.

Muhtar adayı, eğitimli ve donanımlı olmalıdır

Aday patlamasının muhtarlık maaşlarına yapılan zamdan kaynaklandığını vurgulayan Tanrıtanır, “ Maaş artışı adaylığı etkiledi Ancak kadın adayların sayısı beni çok sevindirdi. Muhtarlık gönül işidir. Muhtar olacak kişilerin muhtarlıktan hiçbir maddi beklentilerinin olmaması gerekir. Muhtar adayları önce mahallesini iyi tanımlı, mahalleli de adayını tanımalıdır. Aday eğitimli ve donanımlı olmalıdır. Devletimiz muhtarlığa kıstas getirerek, eğitim seviyesi ile ilgili bir düzenleme yapması gerekiyor. Çünkü bazı muhtar adayları yetkilerini dahi bilmiyor. Bu şekilde nasıl bir mahalle yönetebilir ve hizmet yapabilir. Siyasi partiler hiç bir muhtar için özel çalışma yapmıyor. Partiler bütün muhtar adaylarına eşit davranıyor. Çünkü muhtar adayı farklı partilere oy veren seçmenlerden oy alıyor. Bu nedenle partilerimizde çok duyarlı davranıyor.  Mahallemde seçimi tekrar alacağımdan eminim. Mahalle sakinlerimiz yapılanı biliyor ve görüyor ”şeklinde konuştu. 

Editör: Wan Haber