WanHaber - ÖZEL

Aksaray’da 5 bin kişinin istihdam edileceği fabrika için LC Waikiki ile arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Türkiye’nin en önemli OSB’lerinden birinin Aksaray’da olduğunu, bünyesinde dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan firmaların yer aldığını söyledi. LC Waikiki’nin de Aksaray’dan dünyaya açılacağını aktaran Aydoğdu, “47 ülkede 1022 mağazada faaliyet gösteren LC Waikiki’ye, OSB’de sanayi parseli tahsisi yaptık." cümlelerini kullandı. 

VAN'DA İŞSİZLİK SORUNU BÜYÜYOR

İstihdam probleminin en çok yaşandığı kentlerin başında gelen Van'da halk fabrika yatırımlarının başka kentlere gitmesinden dolayı şikayetçi. Bir çok şehirde kentin ileri gelenleri ünlü mağazaların kente yatırım yapması için büyük çaba sarfederken Van bu istihdam yatırımlarından nasibini alamıyor. 

LC WAİKİKİ FABRİKASI İÇİN GİRİŞİM OLDU MU?

LC Waikiki'nin fabrikası için yer arayışı içinde olduğu süreçte Van'da yöneticilerin girişimde bulunup bulunmadığı merak ediliyor. Özellikle büyükşehirleri yönetenlerin uzun uğraş verdiği ve yer tahsis etme yarışına girdiği fabrika için Van'ın çaba sarfedip etmediği bilinmiyor. 

İÇ ÇEKİŞMELER VAN'A ZARAR VERİYOR

Van'da özellikle sanayi ve ticaret sektöründe yaşanan iç çekişmelerden kaynaklı tartışmaların kente zarar verdiği düşünülüyor. Bir çok kent siyasi ve ticari olarak şehirlerine yatırımları kazandırabilmek adına lobiler oluşturuken Van'ın bu konuda eksikliği göze çarpıyor. Yaşanan bu gelişmelerden en çok zararlı çıkan ise Van halkı oluyor. 

Editör: Wan Haber