Rojava'da Kürlere karşı katliam gerçekleştiren El Kaide'ye bağlı El Nusra çetelerine yardım etmeye devam edeceklerini belirten Özgür-Der Van Şubesi'nin açıklamasına destek verdiği için tepki alan MAZLUMDER Van Şubesi, Kürt halkına ve Rojava halkına karşı dernek olarak tavırlarının net olduğunu belirtti. 

Rojava'da Kürtlere karşı katliamlar gerçekleştiren El Kaide'ye bağlı El Nusra çetesine destek veren Özgür-Der Van Şubesi'ne yönelik geçtiğimiz günlerde molotoflu eylem düzenlenmişti. Özgür-Der, Van Sanat Sokağı'ndaki basın açıklamasında Rojava'da Kürt halkına yönelik katliamlar yapan çetelere yardım etmeye devam edeceklerini belirtmişti. Özgür-Der'in yaptığı açıklamaya MAZLUMDER Van Şubesi yöneticileri de katılım sağlayarak destek vermişti. Tepkiler üzerine dernek binasında toplantı düzenleyen MAZLUMDER Van Şube Başkanı Yakup Aslan, kendilerinin sivil toplum örgütlerine yönelik saldırıyı kınamak amaçlı Özgür-Der'in açıklamasına katıldıklarını ancak, Kürtler ve Rojava halkı konusunda şube olarak duruşları net olduğunu söyledi. El-Nusra'ya destek mahiyetinde yapılan basın açıklamasını MAZLUMDER'in yapmadığını belirten Aslan, Özgür-Der'e yapılan molotoflu saldırıyı doğru bulmadıkları için açıklamaya katıldıklarını ancak olayın çarpıtıldığını öne sürdü. El Nusra eliyle Rojava'da bir Kürt halkına karşı katliamın yapıldığını belirten Aslan, Rojava konusunda Mazlum-Der'in tavrının net olduğunu ve her zaman Kürt halkının yanında olduklarını ifade etti. 

'STK'lilere karşı yapılan saldırıların karşısındayız'

PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan sürecin devam ettiğine işaret eden Aslan, bu süreçte STK'lilere karşı gerçekleştirilen her türlü saldırıların karşısında olduklarını belirtti. Özgür-Der Van Şubesi'ne yapılan Molotoflu eylemin süreci sabote edebileceğini hatırlatan Aslan, "Böylesi saldırılara kurum olarak tasvip etmiyoruz. STK'lara yapılan saldırılarında aynı zamanda karşısındayız" dedi. DİHA

Editör: Wan Haber