Diyarbakır'da halk tarafından mührü ikinci kez sökülerek açılan Ferzad Kemanger İlkokulu polisler tarafından ablukaya alındı. Mührün sökülmesinin ardından okul önünde gençlere polisin saldırmasının ardından başlayan çatışmaların ardından polis okul bahçesinde bekleyen yurttaşlara gaz bombaları ve tazyikli suyla sert bir şekilde tekrar müdahale etti. Saldırı sırasında yurttaşların okulun içine girmesi sonrası polis de okulun içine girerek onlarca kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Polisin saldırısı sırasında kullanılan yoğun gaz bombasından dolayı okulun içerisinde bulunan yurttaşlar da fenalık geçirdi. 

Polisin saldırısı sırasında gerçek mermi de kullandığı belirtilirken, polisin attığı baz bombası kapsülünün trafoya isabet etmesi sonucu trafoda çıkan yangın sebebiyle ilçenin elektrikleri de kesildi. Gözaltına alınan ve aralarında okulda eğitim verecek olan öğretmen ve STK temsilcilerin de bulunduğu 50'ye yakın kişi Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de tutulmaya devam ediyor. 
 

OKUL 3. KEZ MÜHÜRLENDİ
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde halk tarafından iki kez mührü sökülen Ferzad Kemanger İlkokulu, polisin okul içine girerek yaptığı ve onlarca kişiyi gözaltına aldığı saldırının ardından üçüncü kez mühürlendi. Akşam saatlerinde DBP Diyarbakır İl Örgütü'nden okulaa yapılan yürüyüşün ardından okulun mührü yurttaşlar tarafından sökülmüştü. Mührün sökülmesinin ardından okula saldıran polis, okula girerek onlarca kişiyi darp ederek gözaltına aldı.Okulu tamamen boşaltan polisler tutanak tutup okulu mühürledikten sonra okulun çevresinden uzaklaştı. Yurttaşların okul bahçesindeki bekleyişi devam ediyor. 
 

AA MUHABİRİ BIÇAKLANDI
Kalabalık grup dağılırken, okul bahçesinde nöbet bekleyen kişiler arasında bulunan ve henüz adı öğrenilemeyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle Anadolu Ajansı foto muhabiri Hüseyin Bağış'ı bıçakladı. Daha sonra yanında bulunan kişilerin yardımıyla foto muhabiri Bağış, okulun içine götürüldü ve okulun giriş kapısını da kilitlendi. Bu sırada arkadaşını yalnız bırakmak istemeyen ve kendisi de okulun içine girmek isteyen Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan ise giriş kapısının önünde bekleyen eylemciler tarafından tartaklandı. 

Bu olayın ardından polis, okulun bahçesinde nöbet tutan DBP'lilere saldırdı. Yaşanan arbede sonrasında polis, okul bahçesinde bekleyen yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.

Bıçakla baldırından yaralanan foto muhabiri Hüseyin Bağış ve tartaklanan Aziz Aslan, daha sonra olay yerine çağrılan ambulansla Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada müşahade altına alınan Bağış ve Aslan'ın durumunun iyi olduğu belirtildi.
 

HALK EMNİYETE YÜRÜDÜ
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Ferzad Kemanger İlkokulu'na dönük polislerin saldırısında onlarca kişinin gözaltına alınmasının ardından halk Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yürüdü. Gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü bilgisinin ulaşmasının ardından Emniyet Müdürlüğü'ne yürüyen halkın ise bekleyişi devam ediyor. Öte yandan yaklaşık iki saattir gözaltında tutulan yurttaşların avukatlarıyla görüştürülmelerinin de engellendiği öğrenildi.
 

YÜKSEKOVA'DA BİR OKUL ATEŞE VERİLDİ
Öte yandan Yüksekova'nın Esenyurt mahallesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu da ateşe verildi. Okulda çıkan yangının sebebiyle okulun birinci katının kullanılamaz hale geldiği öğrenildi. Evrensel

Editör: Wan Haber