Bursa'nın İnegöl ilçesinde, sık sık kazalara sahne olan Avarlar ve Cerrah kavşaklarına sinyalizasyon yapılıyor.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karayolları 14'ncü Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Koç, kavşak inşaatlarını inceledi. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Koç, "3 ay önce buradaki kazaların tespitlerini yaptık. Bu kazaların pratik çözümü olarak yanaşma cepli ve ışıklı kavşak projesi hazırladık. Kısa bir süre içerisinde bu kavşağı hizmete açtık. Refüjlerde çimlendirme çalışması yapacağız. Şu anda kazaların büyük bir bölümünü çözdük. Biz yolları kuralına göre inşa ediyoruz. Temennimiz burada kazaların olmamasıdır. Kurallara sürücüler uyarsa, bundan sonra bir kaza beklemiyoruz. Avarlar kavşağında uygulanan gürültü bandı sistemini, mevsim itibariyle Cerrah kavşağında yapamıyoruz. Havaların ısınması ile birlikte bunu da Cerrah kavşağında uygulayacağız. Eski kavşağın yarı çapı küçüktü, depolama alanı küçük olduğu için sinyalize edemiyorduk. Şimdi depolama alanı meselesi ortadan kalktı, yeterli alan var. Burası OSB kavşağının benzeridir. Orada büyük olumsuzluklar yaşamıyoruz. Burada da yaşamayacağımızı umuyorum" dedi.
SÜLEYMANİYE'YE TÜP GEÇİT YAPILACAK
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Havanın sisli olduğu zamanlarda, sürücüleri uyarmak için 8 ila 15 sinyalizasyon direklerinin üzerine flâşör konulmasını talep ediyorum. Vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmaların ardından bu kavşak 3 ayda bitirildi. Havaların ısınması ile birlikte yaya geçişleri yapılacak. Süleymaniye mahallesinden Organize Sanayi Bölges'ine alttan bir tüp geçit yapılmasını talep etmiştik. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz onun projesini de hazırlıyor. Bir minibüsün rahatlıkla geçebileceği bir tüp tünel yapılacak. Projesi hazırlanan çalışma ile Süleymaniye Mahallesi'nden Organize Sanayi Bölgesi'ne geçişi Koçaslanlar mevkiinde inşa edilecek tüp geçitle sağlayacağız. Bu çalışma ile birlikte OSB kavşağında yaşanılan motosiklet, bisiklet ve yaya trafiği azaltılmış olacak. Bunun yanında Süleymaniye'de yaşan vatandaşlar o kadar yolu dolanmamış olacak. Buradaki alt yapının yapılması ile alakalı İnegöl Belediyesi'ne destek verecek" şeklinde konuştu.
Şahin, Bursa-Ankara yolu üzerinde İnegöl sınırları içerisinde ölümlü, yaralamalı, maddi hasarlı kazalar yaşandığını, tüm bölgelere el attıklarını belirterek, "Cerrah kavşağımızı hizmete açtık. Geçen yıl Avarlar kavşağında sinyalizasyon düzenlemesini yaptık, şu anda hizmette. İnegöl çıkışında bulunan Kurşunlu ve Oylat kavşağında, ulaşımın kesintisiz, can güvenliğinin had safhada olması, seyahat edenlerin zaman kaybetmeden ulaşmak istedikleri noktaya ulaşması ile ilgili 4 noktaya yaklaşık 10 milyon liralık bir yatırım yapılmaktadır. Bursa genelinde iki köprülü kavşak yapılıyor, ikisi de İnegöl'ümüzde. Bursa'dan Ankara'ya gidiş istikametine toplam 14 tane kavşak yapılacak. Seçimlerden önce Oylat ve Kurşunlu kavşaklarımızı devreye sokmak istiyoruz" diye konuştu.
(SB-MŞ)

21.01.2013 13:36:01 TSI

Editör: Wan Haber