KUR'AN-I KERİM KALPLERİN İLACI

Hayatımızda geçirdiğimiz boş zamanları kuran okumak ve öğretmek için kullanmamız gerektiğini dile getiren ilahiyatçılar , "Kur'an okunmayan evde bereket yoktur" diyerek bilinçlendiriyor. Her müslümanın yılda en az 1 kez kur'an-ı bitirerek hatim etmesi gerekiyor.

Paslı kalpleri açacak olan tek anahtarın kuran olduğu öğretilerek, küçüklerin Müslümanların kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'i hayatımızın bir parçası olarak kabul etmelerini öğretmek gerekiyor. 

KUR'AN-I KERİM TARİHİ

Kur'an-ı Kerim, ondört asırdan beri bir tek harfi bile değişmemiş yüce bir kitaptır. Dünyada bu şekilde tam ve orijinal bir metin olarak muhafaza edilmiş başka bir kitap yoktur. İslam tarihi boyunca Kur'an-ı Kerim - üzerinde pek çok inceleme ve araştırma yapılmıştır.

Müslim ve gayri Müslim ilim adamları ve mütefekkirler, onun çeşitli yönlerini güçleri nispetinde tetkik etmişlerdir. Kur'an ve Kur'ani ilimler sahasında kütüphanelerimizi dolduran binlerce eser bu gayretin mahsulüdür.

Bugün bizden beklenen, bu eserleri değerlendirmek; çağımızın ilim anlayışına uygun çalışmalarla bu kervanı yürütmek ve günümüz insanına, ihtiyaç duyduğu dini bilgileri inandırıcı, sağlam ve öz olarak sunmaktır. 

Editör: Wan Haber