Muğla'nın Bodrum İlçesinde, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İsviçreli Jürg Feldmann'ın ölmeden önce cesedinin yakılarak Bodrum'a serpilmesini istedi.
İsviçre'den gelerek beş yıl önce Torba Mahallesine yerleşen İsviçreli Jürg Feldmann, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ölümünden önce Türk eşi Yıldız Feldmann'a vasiyet veren Jürg, öldükten sonra yakılmasını, küllerinin ise Bodrum'daki evine ve Ege Denizine savrulmasını istedi. Vasiyeti üzerine harekete geçen eşi Yıldız Feldmann, Türkiye'de yakılması yasak olduğunu öğrenince kocası Jürg'ü İsviçre'ye gönderdi. Önce Antalya'ya yollanan Jürg'ün cesedi oradan İsviçre'ye götürülerek yakılacak. İsviçre'de gerçekleşecek yakılma işleminden sonra Jürg Feldmann'ın külleri Bodrum'a getirilerek Ege Denizi ve evinin bahçesine serpilecek.
Yıldız Feldmann, eşinin Türkiye aşığı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Eşim Türkiye'yi çok seviyordu. Öldükten sonra bedeninin yakılarak Bodrum'a serpilmesini istedi. 5 yıl önce Bodrum'a yerleştik. Bodrum'u çok seviyorduk. Geçen gün kalp krizi geçirip vefat etti. Vasiyeti üzerine bedenini yaktıracaktık ama Türkiye'de böyle bir uygulama yok o yüzden İsviçre'ye gönderdik. Orada yakılacak ve daha sonra Bodrum'a gelecek külleri. Biz o külleri vasiyet ettiği yerlere serpeceğiz."
Jürg Feldmann'ın kayınbiraderi Ömer Yurtsever de, Türkiye'de böyle bir uygulamanın olmamasına çok şaşırdıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Jürg Feldmann bize vasiyet etti yakılması için ama Türkiye'de böyle bir uygulama yok. İsviçre'ye gönderdik bedenini orada yakılacak. Geri Bodrum'a getirilecek. Buna bir çözüm bulunsun artık, bedeninin yakılmasını istiyen bir sürü insan var ama burada böyle bir uygulama yok."
(EA-MB-MO-Y)

12.02.2013 14:15:30 TSI

Editör: Wan Haber