WanHaber - ÖZEL

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Veli-Öğrenci ve Okul İş Birliğini Geliştirme” programları kapsamında, öğretmenler velileri evlerinde ziyaret ederek çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla bilgi alışverişinde bulunuyorlar.

Van’ın İpekyolu İlçesi’ne bağlı Gövelek Mahahallesi’ndeki öğretmenler de 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanan uygulama ile ara tatili fırsata çevirmek amacıyla köy halkının evlerine konuk oluyor. Türkan Tevfik Sarıgül İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri gruplar halinde öğrenci velilerinin kapılarını çalıyor ve çocukların eğitim hayatını daha başarılı hale getirmenin çözümlerini arıyorlar.

 

detay-020.jpg

 

ÖĞRENCİLER MOTİVE OLUYOR

Van’ın merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan ve Büyükşehir Yasası ile köy statüsünden mahalleye dönüştürülen yörede vatandaşlar, öğretmenlerin kendilerini evlerinde ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederlerken, çocuklarının durumu hakkında sohbet etme imkanı buldukları için yetkililere teşekkür ettiler. Öğretmenler ise bu tür ziyaretlerin öğrencilerin motive olması açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çekerek çocukların eğitim hayatı için ailelerle koordineli hareket etme imkanı bulduklarını belirttiler.

 

detay1-027.jpg

 

VAN GENELİNDE 75 BİN ÖĞRENCİ VELİSİ ZİYARET EDİLECEK

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Van’da yaklaşık 75 bin aileyi evlerinde ziyaret edeceklerini ifade etmişti. Tevke, veli-öğrenci ve okul işbirliğini geliştirmek ve okula ilgiyi arttırmak amacıyla bu tür ziyaretlerin gerçekleştirileceğini belirterek, “Veli ziyaretleriyle vatandaşların okula ilgisini artırmayı, veli-öğrenci-okul işbirliğini geliştirmeyi, akademik başarıyı artırmayı ve beraberinde devlet-millet kaynaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. İnanıyorum ki bu ziyaretlerle velilerin okula ilgisinin artacağı gibi, öğrencilerde de çok güzel değişimlerin yaşanmasına vesile olacaktır” açıklamalarında bulunmuştu. 

 

detay-023.jpg

detay2-036.jpg

Editör: Wan Haber