Bursa'da temaslarda bulunan Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde arttığını belirterek, "Türk işadamlarının emrindeyiz. Gelsinler Kosova'ya, ne iş yapabiliriz görüşelim" dedi.
Vali Vekili Ahmet Kurt'u makamında ziyaret eden Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, Bursa'ya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Bursa'da yüzlerce Kosova kökenli vatandaşın yaşadığını ifade eden Rexhepi, "Kosova'dan göç eden insanlar her zaman devletine sahip çıkar. Bu konuda bütün paralarını da harcarlar" dedi.
Kosova ve Türkiye'nin kardeş olduğunu kaydeden Rexhepi, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli rol oynadığını ifade etti. Rexhepi, "Bu kardeşlik ömür boyu devam etsin. Başbakan Erdoğan ile Kosova Başbakanı Haşim Taçi karşılaştıklarında 'kardeşim' diye birbirlerine sarılırlar. Aynı zamanda Kosova'yı ilk tanıyan ülke Türkiye'dir. Türk işadamlarına büyük destek veriyoruz. Bu ziyaretle işadamlarımızdan rica ediyorum. Gelsinler Kosova'ya, ne iş yapabiliriz görüşelim. Onların emrindeyiz" şeklinde konuştu.
Kosova'da en büyük ihtiyacın teknik okullar olduğunu ifade eden Rexhepi, "Biz de bunu en kısa zamanda başlatacağız. Bu teknik okullar, ekonominin lokomotifidir. İnşallah bu konuda hedefe ulaşacağız" diye konuştu.
Vali Vekili Ahmet Kurt ise iki ülke arasındaki bağların her geçen gün arttığına dikkat çekti. Ziyaretin sonunda Ahmet Kurt, Bakan Rexhepi'ye hediye takdim etti.
(YS-MŞ-GS-Y)

20.02.2013 12:42:32 TSI

Editör: Wan Haber