Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Gün geçtikçe vaka sayılarındaki artış giderek korkutmaya başladı. Koronavirüste korkutan bir ilk daha meydana geldi ABD'de bir hayvanat bahçesinde yaşayan gorillerde koronavirüs tespit edildi.

Koronavirüs Gorillere bulaştı

ABD'nin California eyaletinde bulunan San Diego Hayvanat Bahçesi'nde goriller yapılan koronavirüs testi iki gorilde pozitif çıktı.

Yapılan test sonucu kornavirusun nasıl bulaştırıldığı bilinmemektedir. Hayvan bakıcılarından mı yoksa başka hayvanlardan mı kaptıklarına dair henüz bir sonuca ulaşılmadı.

San Diego Hayvanat Bahçesi Safari Park'ın sosyal medya hesabı özerinde yaptığı açılmada ‘’gorillere virüsün, semptom göstermeyen ancak daha sonra Covid-19 olduğu tespit edilen bir görevliden bulaşmış olabileceği belirtildi.’’

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü öksürüldüğü görünen hayvanlarda şüphelenip yapılan koronavirüs testi iki gorilde pozitif çıktı. Virüsün aynı kafesteki diğer gorillere de bulaşmış olabileceği ancak tespit edilmesinin birkaç gün daha alabileceği belirtiliyor.

Editör: Wan Haber