WanHaber.com - ÖZEL HABER

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, bir gazetecinin  İran'dan Van'a kaçak göçmenlerin girmesi ile ilgili sorusu üzerine önemli açıklamalarda bulundu. İran'a sınır kent olan Van'da korkulacak bir durumun olmadığını belirten Koca, önemli bir artışın olmadığını söyledi. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Van'da da vakaların olduğunu söyleyen Bakan Koca, Van'da pozitif vakaların olduğunu ve bu vakaların toplam sayısının 10'u geçmediğini söyledi.

VAN'DAKİ VAKALAR NEREDE?
Koronavirüs önlemleri kapsamında SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eski askeri hastanede bulunan ek binası özel olarak hazırlandı. Van'daki vakalar eski Askeri Hastane ve eski İstanbul Hastanesi'nin bulunduğu ek binalarda tedavi ediliyor. Ziyaretçi giriş ve çıkış yasağı bulunan alanlarda doktorlar koronavirüs hastalarına özel bir tedavi metodu uyguluyor ve durumlarını günlük Sağlık Bakanlığı ile paylaşıyor. Burada görevli doktorlar ve sağlık personelleri özel kıyafetler giyiyor ve dışarı ile temas etmiyor.

VİRÜS VAN'A NASIL GELDİ?
Van'da en çok merak edilen konulardan biride koronavirüsün Van'a nasıl geldiği konusu. Bu konu hakkında resmi bir açıklama yapılmazken virüsün İran'dan değil, Umre'den gelen yaşlı bir hacıdan kaynaklı olduğu iddia edildi. Koronavirüs testi pozitif çıkan hacının, yakın çevresinin ve temasta bulunduğu kişilerinde karantina altında olduğu iddia ediliyor.

Editör: Wan Haber