Kişisel Lüks tüketim harcamalarında bu senin koronavirüs sebebiyle %40 Varan kayıp beklenilmektedir. Lüks marka danışmanı özlem güsar, lüks üretimin %40’ından fazlasının İtalya’da gerçekleştiğini ve bu bölgede bulunan üretim atölyeleri ve aile işletmelerinin çok uzun süreden beri kapalı kaldığını açıklayarak bu Atölye ve fabrikalarında %40 ile %45’inin temeli kapanması beklenilmektedir.” dedi.

Yatırım ve danışmanlık şirketi Bain&Company Lüks tüketimin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan dönemlerde %60’a Varan oranda düşüşe geçeceğine dikkat çekmişti. Özlem güsar'ın vermiş olduğu bilgiler neticesinde 2019 senesinde Lüks tüketim harcamalarının ulaşmış olduğu rakam 1.3 milyon euroyu buldu.

Para Biriktirip Çanta Alma Dönemi Sona Erdi

Lüks tüketim sektöründe son zamanlarda hızlı bir şekilde yükselişe geçen kategorilerden biri de ulaşılabilir lüks olarak tanımlanan ve fiyatı 2 bin ila 5 bin TL arasında değişiklik gösteren ayakkabı çanta gibi aksesuarlardır. Bu ürünlerin Hedef kitlesi ise daha çok beyaz yakalı kesim oluşturmaktadır. Bu sene söz konusu kategori ile ilgili çok daha derin bir düşüş beklediklerini anlatan Güsar, bu  değişimi daha şimdiden görmeye başladık, ulaşılabilir lüks tüketici diye adlandırılan kesim gemiyi terk etmeye başladı dedi.

Türkiye'de Yeni Ve Eski Zenginler Ayrışma Noktasında

Türkiye geneli ve tüm dünyada yeni ve eski kesim harcamalarının çeşitli dinamikleri olduğunu söyleyen Özlem Güsar eski zenginler kendileri için daha kaliteli tasarım, el işçiliği olan ürünlere yönelirken yeni zengin akımında ise daha çok gösteriş odaklı markaların en bilinen en göze çarpan modellerini tasarımlarına yatırım yapılıyor dedi.

Mağaza Kapanmaları Artacak

İngiltere’de ofline alışveriş oranı düşerken e-ticarette büyük rağbet yaşandı. Peki söz konusu bu artış lüks Alışveriş sektörüne de yansıdı mı? bu manada Önümüzdeki döneme damgasını vuracak belirleyici faktör olduğunu belirten Özlem Güsar e-ticarete yakın olan gençlerde para yok. Parası olanlar ise daha çok orta yaşlı grup ise e-ticarete Alışık gücüne bakıldığı zaman 30 yaş altı tüketicilerin yapmış oldukları online alışverişler sürecinde azalırken ihtiyar kesimini oluşturan zenginler ise daha çok daha kaliteli ürünleri  yüz yüze görüştükten sonra almayı tercih etmektedir.

Editör: Wan Haber