RUSYA'DA KORONA VİRÜS VAKALARI

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, vaka sayısının 1786 artarak 11 bin 917'ye ulaştığı bildirildi. Ölü sayısının 94 olduğu ülkede önlemler alınmaya devam ediyor.

AVUSTRALYA'DA TOPLAM ÖLEN SAYISI 55

Avustralya’nın Victoria eyaletinde 1 kişinin daha yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybetmesiyle ülkedeki ölü sayısı 55’e yükseldi.

Victoria Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kovid-19’a yakalanan 80’li yaşlardaki erkek hasta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Böylece Kovid-19'dan ölenlerin sayısı Victoria eyaletinde 14’e, Avustralya genelinde ise 55’e çıktı.

Öte yandan yaklaşık 338 bin kişiye yapılan testler sonucunda Kovid-19’a yakalandığı belirlenen 6 bin 238 kişiden 3 bin 141’inin iyileştiği açıklandı.

 Koronavirüs yasaklarını ihlal eden bakan istifa etti

Kovid-19 nedeniyle uygulanan seyahat yasaklarına aykırı davranarak Sydney’e yaklaşık bir saatlik mesafedeki tatil evine gittiği için 1000 Avustralya doları (Yaklaşık 4 bin TL) para cezasına çarptırılan Yeni Güney Galler Eyalet (NSW) Sanat Bakanı Don Harwin görevinden istifa etti.

YEMEN'DE GEÇİCİ BAŞKENT ADEN GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPATILDI

  Yemen'in geçici başkenti Aden, korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında tüm giriş çıkışlara kapatıldı. Aden Valisi Ahmed Salimin yayımladığı genelgede, Aden'in tüm giriş çıkışlarının kapatılması için güvenlik güçlerine talimat verdi, bu yönde gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Vali, kararın ülkedeki Olağanüstü Hal Komisyonu ve Arap koalisyonu yetkilileriyle koordineli olarak aldığını kaydetti.

Kentteki salgın takip ekipleri ve sağlık ofisinden teyakkuz halinde olmalarını isteyen Vali Salimin, Korona virüsün yayılmaması için gerekli tıbbi önlemlerin alınması çağrısında bulundu.   Yemen'in doğusundaki Hadramevt vilayetinde cuma sabahı ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği duyurulmuştu.

ARAP ÜLKELERİNDE VAKA SAYISI ARTIYOR

 Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan kişi sayısı Tunus'ta 671, Gazze ve Batı Şeria olmak üzere Filistin'de 267, Sudan'da 17 oldu.

Tunus Sağlık Bakanlığı, 28 yeni tanı yapıldığını dün ölen olmadığını 25 hastanın da iyileştiğini açıkladı.

- Filistin

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mulhim, yazılı açıklamasında, bir kişide daha virüs tespit edildiğini böylece ülkede sayının 267'ye yükseldiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Mey Keyle dün bir vakanın daha vefatıyla ölen sayısının ikiye çıktığını bildirmişti.

- Sudan

Sağlık Bakanlığı iki yeni vakanın tespitiyle ülkede Kovid-19 vakasının 17'ye yükseldiğini, iki kişinin de hayatını kaybettiği açıkladı.A

Editör: Wan Haber