CHP Milletvekili Ali Şeker'in 'istismar sonucu hamile çocuklar' hakkında bilgi almak için yaptığı başvuruya verdiği yanıtla Türkiye'nin kanayan yarası 'çocuk anne'lerle ilgili korkunç rakamı açıkladı. CHP'li Şeker aldığı bilgiyi, “Resmi verilere göre 18 ayda 21.957 çocuk gebe hastanelerde kayıt altına alınmış" açıklaması yaptı. 

CHP milletvekili Ali Şeker, İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 18 yaş altı gebeliklerin adli makamlara bildirilmemesi skandalının ortaya çıkması üzerine konuyu çeşitli soru ve Meclis araştırma önergeleri ile Meclis gündemine taşımıştı. Araştırma önergesi reddedilen Şeker'in soru önergesine de cevap gelmemişti.

2017 ve 2018'İN İLK 6 AYINDA KAYDA GİRENLER... Kendisi de doktor olan Ali Şeker bu sefer de bilgi edinme yasası çerçevesinde CİMER'e başvurdu. CİMER'den Şeker'e verilen yanıta göre, 2017 yılı genelinde ve 2018 yılının ilk 6 ayı içerisinde, yani toplamda 18 aylık bir süre zarfında 21.957 çocuk gebe sayısının kayıtlara geçirilmiş olduğu görülüyor. 

HER GÜN 40 ÇOCUK HAMİLE KALIYOR... CİMER verilerini yorumlayan İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker "Bu verilere göre, ne yazık ki her gün 40'tan fazla çocuğumuz, daha kendileri birer çocukken, okul sıralarında örgün eğitimde derslerini dinlemek yerine anne olmaya zorlanmış. Ne yazık ki CİMER vasıtası ile edindiğimiz bilgilerde de gerçekler gizlenmeye çalışılmış. Gebeliklerin yaşlara göre dağılımı ve kayıtlara geçen en küçük gebe çocuğun yaşı gibi sorularım yanıtsız bırakıldı" dedi.(İnternet Haber)

Editör: Wan Haber