Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. Köprülü, önergesinde İğneler ve Yulaflı köy okullarının durumunu sordu.
Türkiye'nin 4 4 4 eğitim sisteminin getirdiği sıkıntıları çok ağır bir biçimde yaşamaya devam ettiğini belirten Emre Köprülü, şunları söyledi: "Bir oldu bitti şeklinde geçirilen yasa oluşturduğu sıkıntılar ile halkın gündeminden düşmemektedir. Yasa bugüne kadar konuşulan sıkıntılarının yanında çok ciddi öğretmen ve derslik ihtiyacı doğurmuştur. Derslik ihtiyacını karşılamayan ve öğretmen atamalarını yapmayan AKP iktidarında bu sıkıntılar ve eksiklikler vatandaşlarımızı mağdur etmektedir."
Köprülü, Çorlu ilçesinin Yulaflı ve İğneler köylerinde bulunan ilkokullarda yaşananların gerçekleri tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdiğini belirterek şöyle konuştu: "İki köyümüzde bulunan ilkokullarda öğretmen ve derslik eksikliği nedeni ile 1. ve 2. sınıflar ile 3. ve 4. sınıflar tek derslikte ve tek öğretmenle eğitim almaktadır. Öğrencilerimiz aynı sınıfta aynı öğretmen tarafından eğitim almaktadırlar. 1. sınıfa ders anlatılırken, 2. sınıflar aynı derslikte sıranın kendilerine gelmesini beklemektedir. Aynı durum 3. ve 4. sınıflar içinde mevcuttur. Öncelikle öğretmen devamında da derslik eksikliği nedeni ile öğrencilerimiz mağdur olmaktadır. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız konuyu dile getirdiklerinde okullarının kapatılması ile tehdit edilmektedir. Bu şekildeki uygulamaların bu çağda hâla yaşanması ve bu örneklerin çoğalması hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın faaliyetlerinin hem de 4 4 4 sisteminin çöküşte olduğunu açık olarak göstermektedir."
Köprülü, önergesinde şu soruları yöneltti: "Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinin Yulaflı ve İğneler köylerinde aynı derslikte ve aynı öğretmen tarafından birden fazla sınıfa ders verme mecburiyetinde kalınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunun sebebini sizce nedir? Okullarda 4 4 4 sisteminin yarattığı bu ve buna benzer bir çok sorunu gidermek için yapacaklarınız nelerdir? Bilindiği üzere devlete 9. sırada vergi ödeyen Tekirdağ ilinde öğretmen eksikliği nedeni ile birden fazla sınıfın aynı derslikte tek öğretmen tarafından eğitim almasını siz hakkaniyetle bağdaştırıyor musunuz?"
(SŞ-HO-Y)

13.01.2013 14:03:30 TSI

Editör: Wan Haber